Izvor:
24.03.2019 u 11:45
0

PALMA: ,,Srbija može da očekuje izvinjenje od strane NATO-a“!

Lider Jedisntvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da svi oni koji su dali nalog za napade na Saveznu Republiku Jugoslaviju i oni koji su izvršavali te naloge treba da budu kažnjeni.

– Najmanje što danas, 20 godina kasnije, Srbija može da očekuje je prvo, izvinjenje od strane NATO, zatim da plate celokupnu ratnu štetu i konačno da nadležni odgovaraju pred međunarodnim sudom, da se nekom drugom ne bi ponovilo isto – izjavio je Marković.

On je ukazao da i danas uništavaju Srbiju kroz neformalne sankcije, preko suludih taksi koje je Priština uvela na robu iz Srbije.

Marković je zapitao i zašto danas deo međunarodne zajednice, koji je, kako kaže, pravio državu sa teroristima, ne da ultimatum kosovskim Albancima, kao što su davali ultimatum Srbiji.

– Međunarodna zajednica treba ultimativno da zahteva od Prištine, prvo da ukine takse, drugo da formira Zajednicu srpskih opština, treće da ponovo uspostavi granicu između Srbije i Albanije koju su Albanci ukinuli, što ne postoji ni u jednom međunarodnom aktu, čak ni u Ustavu takozvanog Kosova i četvrto da rasfomira Vojsku Kosova. To je najmanje što taj deo međunarodne zajednice danas može da učini – izjavio je Marković.

Govoreći o NATO agresiji Marković ukazuje da je „Račak“ bio čista izmišljotina i laž o čemu, kkao kaže, govori i činjenica da niko od onih koji su bili na listi Haškog tribunala nije odgovarao za taj izmišljeni slučaj, niti je bio u nekoj optužnici.

– U Račku su eliminisani teroristi. Kako vi to gospodo iz NATO – a zovete kada se eliminišu teroristi. Humanitarna katastrofa? – zapitao je Marković dodajući da je bombardovanje SRJ bio težak ratni zločin.

Podsećajući na to koliko je ljudi ubijeno i proterano, Marković kaže da i dan danas građani Srbije umiru od posledica NATO bombardovanja, pre svega od zabranjenih kasetnih bombi i bombi sa osiromašenim uranijumom.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter