Izvor:
24.03.2019 u 13:01
0

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Danas Srbiju nije sramota da se podseti na one koji su se za nju borili i to nikada ne smemo da zaboravimo!

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović položio je danas, na dvadesetu godišnjicu od početka NATO bombardovanja 1999. godine, venac na Spomen-obeležje "Glasnik sa Straževice" i poručio da se nikada ne sme zaboraviti žrtva heroja koji su dali svoje živote da bi Srbija bila slobodna.

– Straževica je bila jedna od prvih meta NATO agresije na našu zemlju. Ponosno je stajala kao otpor i prkos svakom agresoru. Srbija je u poslednjih nekoliko godina konačno na pravi način počela da se obraća svojim herojima. Danas Srbiju nije sramota da se podseti na one koji su se za nju borili i to nikada ne smemo da zaboravimo – istakao je Stefanović.

Kako se prenosi u saopštenju MUP-a Srbije, on je podsetio da su na Straževici život izgubila dva pripadnika Vojske Vlastimir Lazarević i Vladimir Vujović, 27. i 28. marta 1999.

– Šta je važnije za jednog čoveka od slobode i šta je skuplje što može da da od svog života. Dužni smo da čuvamo sećanje i nikada ne zaboravimo sve policajce, vojnike, civile koji su dali svoje živote da bi Srbija bila slobodna – naglasio je Stefanović.

On je dodao da će se Srbija na Straževici ćemo se svake godine poklanjati senima ljudi koji su dali svoje živote za svoju zemlju, i istakao da nikada neće biti zaboravljeni ni njihove porodice, uz koje moramo da se bude i pokaže im koliko se ceni žrtva njihovih najmilijih.

Ministar je naveo da Srbija želi da razgovara o budućnosti.

– Hoćemo da naša zemlja napreduje, da njena deca rastu. Hoćemo da više nikada ne ratujemo, ali da bi to bilo tako, ne smemo da zaboravimo one koji su u trenutku kada je Srbija bila napadnuta, bombardovana, kada su ubijana njena deca, stali u odbranu svoje zemlje i za nju se borili – istakao je Stefanović.

Vence na spomen obeležje na Straževici položile su porodice pripadnika Vojske SR Jugoslavije Vlastimira Lazarevića i Vladimira Vujovića, pored Stefanović, i ministar Aleksandar Antić, predsednik Skupštine Grada Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i mnogi građani.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter