Izvor:
25.03.2019 u 07:25
0

MILORAD DODIK: „Danas problem Kosova nije rešen i bombe nisu bile odlučujući politički faktor da se to pitanje reši!“

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je NATO počinio zločin nad srpskim narodom, isto kao što je učinjeno par godina ranije u Republici Srpskoj.

– Srpski narod su svrstali na stranu lošeg i onog kome treba načiniti štetu. Danas znamo da je NATO agresija dugo pripremana i znamo da ona još i danas traje. To je bilo nepravedno, nepošteno, nasilnički i zločinački – rekao je on.

Podsetio je da je NATO "dobro znao šta radi", čak su stavljali kamere na rakete, kako bi uživo gledali na koji način uništavaju našu zemlju i ubijaju ljude.

– Sasvim su dobro znali kada su ubijali decu, gađali zgradu televizije, putnički voz u Grdelici, kada su u Nišu bacili bombe koje su ubile i trudnicu – poručio je Dodik i naglasio da nije od onih koji će im ikada oprostiti, rekao je Dodik.

Kako je dodao, bilo bi dobro da su oni koji su bili na valsti pre Aleksandra Vučića, i to nazivali kampanjom, danas ovde da ojačaju snagu Srbije a ne da ignorišu tešku stradalničku istoriju našeg naroda.

– Danas problem Kosova nije rešen i bombe nisu bile odlučujući politički faktor da se to pitanje reši. Opet zahvaljući sadašnjoj vlasti, ponovo je to pitanje na dnevnom redu, teško, bolno, u nekorektnim okolnostima, u kojim je taj isti svet opet protiv Srba u pokušaju da ih pridobiju da priznaju Kosovo. Zato je važno da Srbija bude okupljena i svi mi oko Srbije. Treba dati snagu Vučiću i njegovoj pregovarčkoj poziciji i svemu što danas čini i pokušava da od Srbije načini. Slobodno nebo, plave boje koje simbolizuje slobodu– poručio je Dodik.

Snaga Srbije je, kaže, u snazi države, njegovog predsednika, vlade, demokratije.

– Treba se vratiti u legalni sistem državnog odlučivanja i vlasti, ne pokazivati nestrpljenje. Izbori su mesto za odlučivanje o snazi Srbije– poručio je Dodik.

On je istakao da danas, kada je izložen zahtevima da se BiH učlani i pođe putem NATO saveza, jasno kaže da to on to ne može i neće da prihvati.

– Neću zato što Srbija može da bude u NATO. Ja ne mogu i neću nikada da dozvolim da se uspostavi granica na Drini koja će biti NATO granica, kojom ćemo ponovo biti razdvojeni- podvukao je Dodik.

On je rekao da su naredne godine i decenije godine "našeg narodnog i nacionalnog okupljanja i ujedinjenja".

– Verujem da će i drugima to postati jasno, jer drugog puta nema. Zašto drugi mogu da imaju svoje države, a Srbi ne mogu da imaju jedinstvenu državu– konstatovao je Dodik.

Dodao je da je BiH nije moguća, jer je rezultat ideologije i politike koja je bombardovala Srbe i u RS i u BiH.

– Neka su prokleti svi oni koji su doneli odluku i učestvovali u ubistvu male Milice Rakić i sve dece u RS i Srbiji. Živela RS, živela Srbija srpski narod, gde god se našao!- poručio je Dodik.

Izvor: Kurir
Foto: Kurir/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter