Izvor:
25.03.2019 u 10:59
0

VULIN: Dok je Vučić predsednik i vrhovni komandant vojske, Srbija neće postati član NATO saveza!

Srbija neće postati član NATO saveza dok je Aleksandar Vučić predsednik države i vrhovni komandant vojske, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je rekao da je jučerašnji govor predsednika Vučića na obeležavanju 20 godina od NATO agresije bi odgovor hrabrog i dostojanstvenog državnika.

On nije hrabar zato što su ga ponele emocije. On je takav i to govori svuda u svetu. To govori u lice NATO paktu, u sedištu NATO pakta govori da Srbija neće biti član NATO saveza, koliko god da su moćni i jaki – rekao je Vulin.

Dodao je da je, dok Vučić nije postao ministar odbrane, u Srbiji bilo zabranjeno govoriti o NATO agresiji.

To je bila NATO intervencija, akcija, nije smelo da se kaže agresija – rekao je Vulin.

Ministar odbrane je rekao i da životi koji su izgubljeni tokom bombardovanja nisu bili greška, već namera.

Radilo se planski i s namerom da se istrebi jedan narod. Međutim, kada danas žale zbog civilnih žrtava pitamo se a šta je sa našim vojnicima i policajcima? Za njima ne treba da žalite? Zašto za njima ne žalite kada znate da su u bolnici „Dragiša Mišović" stradali i civili i gardisti? Nijedna kasarna u samostalnoj i suverenoj zemlji nije legitimna meta – naveo je on.

Vulin je, navodeći da je NATO napao Srbiju bez odluke SB UN, ocenio da agresija nije bila nikakav rat, već da je NATO pokušao da opravda svoje postojanje.

Dodao je i da je Vojska Srbije pokrenula Ediciju "Ratnik" u kojoj govore najistaknutiji ratni komandanti kako bi se pamtila prava istina.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter