Izvor:
28.09.2016 u 21:05
0

HAŠIM TAČI NAJAVLJUJE: Bezbednosne snage Kosova su buduća vojska!

Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je danas da su Bezbednosne snage Kosova (BSK) svakim danom sve jače, modernizovanije i da predstavlaju buduću vojsku Kosova.

– BSK je slika vrednosti našeg društva. BSK je buduća vojska Kosova – rekao je Tači na otvaranju centra BSK za potragu i spasavanje u selu Pomozatin kod Kosova Polja.

Prema njegovim rečima, saradnja sa strateškim partnerima Sjedinjenim Američkim Državama, posebno sa Ajovom, NATO-om i KFOR-om svakoga dana se održava na povećanje, jačanje i modernizaciju BSK-a. Hitne intervencije BSK-a bilo da su na Kosovu ili u regionu, najbolje pokazuju spremnost njihovih pripadnika, kako u operativnom tako i u psihološkom i moralnom pogledu, kazao je Tači i dodao da su neki od kadeta BSK obrazovani na najprestižnijim svetskim vojnim akademijama.

Govoreći o zastupljenosti pripadnika svih zajednica i unapređenju rodnog sastava BSK Tači je ocenio da su BSK najbolji pokazatelj karaktera kosovske države i društva.

Blic
Foto: Reuters

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter