KUSTURICA SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA SRBIJE? Ima samo jedan uslov za svoju kandidaturu!

 

Emir Kusturica je spreman da i formalno krene u političke vode i kandiduje se za predsednika Srbije, ali samo ako...

Pre konačne odluke o političkom angažovanju Kusturica će razgovarati sa liderom najjače političke stranke i aktuelnim premijerom, Aleksandrom Vučićem iz Srpske napredne stranke, tvrdi "Kurir". 

Beogradski tabloid navodi da se Kusturica poverio krugu najbližih prijatelja da je spreman da uđe u politički angažman, ali da od Vučićeve podrške zavisi da li če tako i biti.

- Bez te podrške sumnjam da bi bio spreman da se upusti u ovakvu pustolovinu - navodi list izjavu "sagovornika bliskog slavnom režiseru".

Prema procenama upućenih, navodi "Kurir", Kusturica bi kao antiglobalista i nacionalno orijentisan kulturni radnik imao dobre šanse na predsedničkim izborima u Srbiji.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da bi slavni reditelj bio "kec iz rukava" (vlasti), jer ga birači ne doživljavaju kao marionetu. 

- On je brend za sebe, ime koje ima težinu i mogao bi da okupi i nacionalne i građanski opredeljene birače. Odlično bi se uklopio u evropski trend autentičnih nacionalnih snaga - kaže Anđelković. 

Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost