Izvor:
06.05.2016 u 17:51
0

VUČIĆ: Vlada je spremna da pomogne PETNICI

Vlada Srbije će biti spremna da obezbedi i dodatna sredstva za naučno usavršavanje, s obzirom na to da je jedan od njenihh prioriteta upravo ulaganje u nauku i obrazovanje – rekao je danas premijer Aleksandar Vučić u razgovoru sa direktorom Istraživačke stanice Petnica Vigorom Majićem i rukovodiocem programa u Petnici Nikolom Božićem.

Premijer je sa Majićem i Božovićem razgovarao o načinima za rešenje problema finasiranja ove institucije.

On je obećao pomoć Vlade Srbije u omogućavanju nesmetanog rada Petnice i istovremeno zatražio od predstavnika ovog Centra unapređenje njihovog rada.

Istraživački centar Petnica je jedinstvena institucija za vanškolsko naučno obrazovanje dece u Srbiji. Aktivnosti ove nezavisne organizacije, koja se bavi razvojem naučne pismenosti, obrazovanja i kulture, najvećim delom usmerene su na mlade, talentovane učenike i studente, kao i na obuku nastavnika u novima tehnikama, metodama i sadržajima u oblasti nauke i tehnologije.

Sastanku je prisustvovao i ministar prosvete Srđan Verbić, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Tanjug
Foto: Twitter/SerbianPM

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter