Izvor:
15.04.2019 u 14:41
0

RAMUŠ HARADINAJ: Optužio Mogerinijevu i Hana da je zbog njihovih izjava o korekciji granica izgubljeno godinu dana!

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj optužio je Federiku Mogerini i Johanesa Hana da je zbog njihovih izjava o korekciji granica izubljeno godinu dana.

Kako je dodao, na sreću, oni uskoro odlaze.

Haradinaj je, kako se navodi, rekao da njihove izjave o korekciji granica vraćaju proces dijaloga Beograda i Prištine unazad.

Prema njegovim rečima, da o ovoj temi nije razgovarano možda bi do sada sporazum Beograda i Prištine bio potpisan.

Komentarišući najnoviju izjavu komesara Hana da ne isključuje mogućnost korekcije granica, ako se Beograd i Priština slože po tom pitanju, Haradinaj kaže da je to nastavljanje na grešku koju je EU već napravila.

To je greška koju su napravili Mogerini i komesar Han i to je propuštena godina za EU i Balkan. Ostavljati i dalje otvorenu mogućnost da se govori o teritoriji i granicama, nastavak je pogrešne politike evropskih zvaničnika koji, na sreću, uskoro odlaze – rekao je Haradinaj.

Upitan da li je moguće očekivati da sporazum Beograda i Prištine bude postignut ove godine, Haradinaj kaže da su aktuelni evropski zvaničnici Mogerinijeva i Han pričom o teritorijama i granici, vratili proces unazad.

Sa ovim Evropljanima koji govore o granicama i teritorijama, mi se samo vraćamo unazad, tako da se ne približavamo bilo kakvom sporazumu, ali na sreću oni sada odlaze – rekao je Haradinaj.

Govoreći o predstojećem susretu srpskih zvaničnika i predstavnika Albanaca u Berlinu 29. aprila, Haradinaj kaže da nema "pregovarački mandat", da je kosovski parlament izglasalo tim za dijalog s Beogradom, kao i da na tom skupu neće biti rasprave o bilo kakvom sporazumu koji se tiče teritorija ili korekcije granica.

Izvor: B92
Foto: Twiter/Gazeta Sheshi‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter