VESELINOVIĆ: Prijava kandidata za izbore na severu Kosova i Metohije do 18.aprila!

 Zahtevi za prijavu kandidata na vanrednim izborima za predsednike četiri opštine na severu Kosova i Metohije, koji su zakazani za 19. maj, primaju se do 18. aprila, izjavio je danas član Centralne izborne komisije u Prištini Stevan Veselinović

Veselinović je najavio da će registracija birača van Kosova i Metohije početi 25. i trajati do 30. aprila, dok će kampanja trajati od 13. do 17 maja.

- Kratka kampanja, ali u odnosu na rokove možda i zadovoljavajuća. Videćemo kako će reagovati kandidati za ove izbore - rekao je Veselinović. 

On je dodao da se danas usvaja i sastav opštinskih izbornih komisija, koji je trebalo juče da bude usvojen, ali je pomeren zbog "tehničkih stvari". 

Veselinović je pozvao sve birače koji su podobni za glasanje u ove četiri opštine na severu Kosova i Metohije da se prijave, navodeći da će na sajtu CIK-a moći da skinu obrasce i pošalju dokumenta.

Izbori su raspisani za 19. maj, nakon što su u novembru prošle godine predsednici opština na severu KiM podneli ostavke zbog odluke vlasti u Prištini da uvedu taksu od 100 odsto na srpske proizvode.

Predsednike će birati žitelji četiri opštine - Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost