Izvor:
16.04.2019 u 19:08
0

VUČIĆ: Od Srbije će se tražiti priznanje pune nezavisnosti Kosova!

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbiji sledi izuzetno težak period, da će se od nje tražiti priznanje pune nezavisnosti Kosova, bez podela, na punoj i celovitoj teritoroji nezavisnog Kosova.

Kako je rekao, razgovaraće sa kineskim i ruskim predsednikom u Pekingu, a potom ide u Berlin, gde ga očekuju veoma teški sastanci sa liderima Francuske i Nemačke.

Tamo nas ne čeka ništa dobro, odmah da znate i ne očekujem ništa dobro. Jedino očekujem početak zahteva za novi format, gde bi cilj trebalo da bude priznanje nezavisnosti a da Srbija ne dobije ništa – rekao je Vučić.

Tražiće da uđemo u razgovore a da Albanci ne ukinu takse.

Po cenu – ne po cenu koju treba da plati Srbija, nego ja – neću prihvatiti da nastavimo ma kakav razgovor bez ukidanja taksi, ma kakvi pritisci bili – poručio je Vučić.

U skladu sa tim, kaže, pritisci će biti veliki.

Kako kaže, pritisci će biti nikad veći.

Podsetio je da nema šta Albanci nisu uradili protiv Srba i Srbije – nisu ispunili Briselski sporazum, ni ključnu tačku o formiranju ZSO, uveli su takse suprotno svim međuanrodnim zakonima, doneli platformu protiv razgovora kojom Srbija mora da bude ponižena, razorena i da prizna Kosovo, uveli vojsku suprotnno čak svom ustavu i stavu genarelnog sekretara NATO, dozvoljeno im je to, šest meseci čekamo da povuku takse, da ih zamoli međunarodna zajednica, da se smiluje i zamoli svoje čedo da ih ukine.

Ništa se nije dogodilo, naprotiv. Poslednjih nedelja oni dolaze u Beograd i pozivaju me na različite sastanke na kojima insistiraju da mi nešto uradimo da "odobrovoljimo " Albance pa da oni ukinu takse. I vi stanete, ne verujete, a onda počinju lažne priče o katastru i diplomama, kojima su opet varali Srbiju bez obzira na naše loše pregovaranje – kaže on.

Kada kažete – nemoguće je bez ukidanaj taksi – oni kažu – recite vi da nećete vise raditi na blokiranju priznavanja nezavisnosti.

Hajde da se dogovorimo, da oni ne rade na kampanji priznavanja, pa nećemo ni mi povlačenja priznanja – a ne, ne, ne može tako, normalno je da oni traže priznavanje, a nije normalno da vi tražite povlačenje priznavanja – predočio je način na koji stranci iznose svoje stavove u razgovorima sa njima.

Ističe i da je kad je govorio da imamo šansu da se izborimo za kompromis i kada je proglašavan za izdajnika i bacana anatema, – to je možda bila i poslednja šansa da napravimo stvarni kompromis.

Danas nam kompromis više niko I NE NUDI. Danas smatraju da su postigli dogovor u međunarodnoj zajednici. Danas jedino traže da priznamo nezavisnost Kosova i jedino što će nas da pitaju jeste da li da kukuruz bude žut ili malo žući – ironično je primetio.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter