Izvor:
16.04.2019 u 20:05
0

BERLIN: Francuska i Nemačka predstaviće na sastanku u Berlinu plan za sporazum Beograda i Prištine!

Francuska i Nemačka predstaviće na sastanku u Berlinu 29. aprila plan za sporazum Beograda i Prištine, koji bi donekle zadovoljio zahteve Beograda, i da se radi o ideji dvostrukog suvereniteta.

Kako se navodi, taj plan, koji će biti predstavljen na sastanku kome će prisustvovati nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron, ne uključuje podelu teritorije

Govori se o dvostrukom suverenitetu. Kosovo će očuvati teritorijalni integritet, ali će Srbija uživati neki suverenitet nad kosovskim Srbima i srpskim crkvama – tvrdi izvor..

Prema njegovim rečima, moguće je da će Kosovo preneti deo svog suvereniteta na Brisel, a Brisel će to preneti na Srbiju, kako ideja ne bi zvučala previše agresivno.

Pomenuti su razni slučajevi širom sveta kao način da se ugodi i Beogradu i Prištini, ali stvari neće biti tako jednostavne – rekao je izvor i dodao da učešće u Berlinu celu situaciju čini još nejasnom.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/FCBayernEN

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter