Izvor:
17.04.2019 u 11:11
0

PREDSEDNIK EVROPSKE BANKE ZA OBNOVU I RAZVOJ: Čestitke Aleksandru Vučiću na uspešno sprovedenim ekonomskim reformama!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Sumom Čakrabartijem koji mu je čestitao na uspešno sprovedenim ekonomskim reformama u Srbiji i poručio da je Srbija ekonomski lider regiona.

On je istakao da je stabilna ekonomska situacija osnovni pokretač novih investicija u Srbiji, što potvrđuje iznos od 3.5 milijardi evra tokom 2018. godine.

Namera EBRD je da svoj portfolio u Srbiji podigne na milijardu evra.

Predsednik Vučić saglasio se da je ova godina šansa za privlačenje novih ulaganja u Srbiju i rekao da je očekuje veću pomoć EBRD za privlačenje investicija u privatni sektor, sa posebnim akcentom na mala i srednja preduzeća.

Predsednik EBRD Čakrabarti zamolio je predsednika Vučića da podrži pokretanje regionalne saradnje na polju zaštite konkurencije, što je on i prihvatio. Predloženo je da se osnuje Forum tela za zaštitu konkurencije zemalja Zapadnog Balkana sa sedištem u Beogradu.

Na sastanku se govorilo o dosadašnjim investicijama EBRD u Srbiji, o infrastrukturnim i energetskim projektima. Sagovornici su potvrdili značaj realizacije projekta Vinča- postrojenje za preradu otpada.

Predsednik Vučić potvrdio je učešće na predstojećem sastanku lidera Zapadnog Balkana na godišenjem skupu EBRD u Sarajevu u maju mesecu, navedeno je u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Savet za Bezbednost

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter