Izvor:
20.04.2019 u 10:34
0

BRNABIĆ: Na mitingu poslata poruka zajedništva!

Miting podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kome je juče u Beogradu prisustvovalo 150.000 ljudi, bez sumnje je najveći miting u Srbiji u poslednjih ne znam koliko decenija, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić, istakavši da je najznačajnije to što je sa njega poslata poruka zajedništva.

Poslata je poruka zajedništva, ne samo u Srbiji, da je došlo vreme da stavimo tačku na sve podele, pre svega tačku na one koji nas dele, već na zajedništvo Srba i u regionu. Kao što je predsednik Republike rekao u svom govoru da nismo ni protiv koga, da ne predstavljamo opasnost za region, ali da bi ostali trebalo da iskažu poštovanje i da kažu da bez ikakvog straha svi Srbi u zemljama smeju da kažu da su Srbi – rekla je Brnabićeva.

Ona je istakla da joj je izuzetno drago što su se na jučerašnjem skupu pojavili ljudi iz Republike Srpske, Crne Gore, Severne Makedonije i čitavog regiona, a dodaje da je stigla i podrška Srba iz Mostara.

Čini mi se da je bio jedan važan i veliki dan za Srbiju, sve naše građane i Srbe u regionu, kao i za sve one koji su bili dovoljno otvoreni i neostrašćeni da čuju šta smo tamo pričali – rekla je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, na mitingu je poslata poruka koju Vučić pokazuje delima još od 2014. godine.

To je da pazimo na našu prošlost i tradiciju, da konačno imamo snage i hrabrosti da kažemo kada je izvršena agresija na Srbiju, a da to kažemo na način tako da jačamo partnerstvo sa zapadnim silama koje su izvršile agresiju. Upravo zbog te iskrenosti, kako građani Srbije to cene, cene i svetski lideri. Srbija u tom smislu jeste pouzdan partner – rekla je srpska premijerka.

Tek kada je Vučić postao predsednik Vlade, Srbija je krenula da na jedan ozbiljan način obeležava zločine u hrvatskoj akciji "Oluja" 1995. i zločine u ustaškom logoru Jasenovac u Drugom svetskom ratu zajedno sa Srbima u Republici Srpskoj i Hrvatskoj.

Prvi put imamo značajne datume za Republiku Srbiju, i one pozitivne i one tužne datume koje obeležavamo kao država – rekla je Ana Brnabić.

Ona je rekla i da kada se država pravi, pravi se od svih elemenata i važno je da se razmišlja i o ekonomiji, državnoj upravi, efikasnosti državnog aparata, da se radi na reformama u oblasti vladavine prava, obrazovanja, digitalizacije, itd.

Važno je i kakav signal vi kao država i državni vrh šaljete svim vašim građanima, pa na kraju krajeva i svima u regionu. Od 2014. godine Aleksandar Vučić vuče sve te stvari na jedno mesto, da imamo ozbiljnu državu, koju svi naši partneri uvek i u svakom trenutku pre svega poštuju. Ja imam ogromno poštovanje za taj rad. Mislim da to iziskuje ogromno vreme, ogromnu energiju i da svaki dan date sve od sebe i da pazite na svaki segment našeg društva, od građana do institucija, ekonomije, društva, politike, vladavine prava, svega – rekla je premijerka.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter