Izvor:
23.04.2019 u 15:12
0

TRADICIONALNO PRIJATELJSTVO DVE ZEMLJE: Ivica Dačić sastao se sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravi u poseti Čekoj, sastao se danas sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Radekom Vondračekom.

Dačić i Vondraček saglasili su se da dve zemlje vežu tradicionalno prijateljstvo i bliskost dva naroda, kao i da postoji spremnost da se upravo na tim vezama danas gradi još snažnija dinamika saradnje u brojnim oblastima od obostranog interesa.

Dačić je naglasio da danas postoji kontinuirani politički dijalog na svim nivoima, podsećajući da je prošle godine obeležen i značajan jubilej – 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

On je zahvalio i predsedniku Predstavničkog doma na podršci Češke evropskim integracijama Srbije ističući da Srbija nastavlja sa reformama u interesu građana Srbije i podizanja ukupnog standarda, navodi se u saopštenju MInistarstva.

Šef diplomatije upoznao je Vondračeka sa situacijom na Kosovu i Metohiji i podsetio da je Priština uvela protivpravne mere kao što su takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i da je donela odluku o formiranju tzv. vojske Kosova, što destabilizuje čitav region, ponovivši da je Srbija dosledna u svom stavu da se svi sporovi rešavaju dijalogom.

Vondraček je istakao da su odnosi Srbije i Češke odlični, ne samo na političkom nivou, već i na privrednom, kao i u oblasti nauke, obrazovanja i kulture.

On je naglasio da Češka Republika podržava Srbiju na putu ka EU i ukazao da smatra da i pored predstojećih izbora u EU i izazova kao što je Bregzit, EU bi trebalo da nastavi sa politikom proširenja, budući da je i osnovana na tim principima, kao i da mora voditi računa o razvoju cele Evrope i njenoj stabilnosti.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter