DAN VOJSKE SRBIJE: Predsednik Srbije doneo je ukaze o postavljenjima na nove dužnosti!

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom Dana Vojske Srbije, doneo je ukaze o postavljenjima na nove dužnosti, unapređenju u viši čin i vanrednim unapređenjima.

Predsednik je doneo ukaz o postavljenju brigadnog generala Siniše Radovića na dužnost načelnika Vojnog kabineta Predsednika Srbije.

Za načelnika Štaba komande za obuku ukazom Predsednika postavljen je pešadijski pukovnik Nikola Dejanović, a za načelnika Uprave za logistiju Generalštaba Vojske Srbije pukovnik tehničke službe Srđan Petković.

Predsednik Vučić je ukazima u viši čin GENERAL-POTPUKOVNIKA unapredio GENERAL-MAJORA Gorana Radovanovića, a U ČIN BRIGADNOG GENERALA pukovnika atomsko-biološko-hemijske službe Sinišu Kresovića, pukovnika oklopnih jedinica Željka Tramošljika, pukovnika oklopnih jedinica Zorana Neškovića, pešadijskog pukovnika Slađana Stamenkovića, pukovnika artiljerijsko-raketnih jedinica za PVD Tiosava Jankovića, pešadijskog pukovnika Savu Iriškića i Miroljuba Čupića.

Takođe, U ČIN BRIGADNOG GENERALA UNAPREÐENI su pukovnik artiljerijsko-raketnih jedinica za PVD i pukovnik telekomunikacija Ljubiša Ðolović.

Predsednik Republike je u čin generala vanredno unapredio general POTPUKOVNIKA MILANA MOJSILOVIĆA, a u čin brigadnog genera ukazom je unapređen intendantski pukovnik Ðuro Jovanić, saopštila je Pres služba Predsednika.

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:05  Čađava mehana
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00 U provod sa Parovima
21:00  Čađava mehana
23:00  Novajlije izbacivanje