Izvor:
24.04.2019 u 14:25
0

VULIN PORUČIO: Odnosi min. odbrane SRB i RUS na najvisem nivou!

Odnosi između ministarstava odbrane Srbije i Rusije su na najvišem istorijskom nivou, a ove godine je značajno povećan broj planiranih aktivnosti u okviru bilateralne vojne saradnje izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin na sastanku sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom.

Mogu samo da se zahvalim predsedniku Putinu i predsedniku Vučiću zbog načina na koji su ostvarili vojno-tehnički sporazum i zbog načina na koji se on sprovodi – rekao je Vulin koji se na odvojenom sastanku u okviru Osme bezbednosne konferencije u Moskvi sastao sa Šojguom, saopštilo Ministarstvo odbrane.

On je istakao da se sve sprovodi kako je i dogovoreno, i da dve zemlje imaju razloga da budu ponosne na odnose naših ministarstava.

To je šesti susret ministara odbrane Srbije i Rusije od kad je Aleksandar Vulin preuzeo resor odbrane.

Ministri su se složili da je učešće na zajedničkim vežbama značajno za vojske obeju zemalja i posebno istakli da se odnosi pripadnika Vojske Srbije i oružanih snaga Ruske Federacije na najbolji način učvršćuju na terenu.

Ministar Vulin je izrazio zabrinutost zbog formiranja takozvane "vojske Kosova" i zahvalio se ministru Šojguu za doslednu podršku Ruske Federacije Srbiji.

Ministar Šojgu je prihvatio poziv ministra Vulina da dođe u posetu Srbiji. Njegov dolazak u Beograd očekuje se u toku 2019. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter