Izvor:
25.04.2019 u 15:14
0

ALEKSANDAR VUČIĆ: Srbija će nastaviti da održava uzajamno razumevanje i podršku sa Kinom!

Si rekao da od uspostavljanja strateškog partnerstva Kine i Srbije 2016. godine, bilateralna saradnja u različitim oblastima polako napreduje, kao i da je pojačano uzajamno političko poverenje i da su obe strane čvrsto podržavale suštinske interese jedne druge.

Si Đinping je govorio o poziciji Srbije u okvirima inicijative Pojas i put:

Srbija je važna država u zajedničkoj izgradnji 'Pojasa i puta', a dve strane bi trebale da prodube obostrano korisnu saradnju radi koristi dva naroda.Obe strane treba da unaprede meduljudske i kulturne razmene i uzajamno učenje, poboljšaju veze među ljudima, ojačaju međunarodnu saradnju u multilateralnim oblastima, zajednički podrže multilateralizam i promovišu svetski mir i razvoj – rekao je Si.

Predsednik Vučić rekao je da Srbija čvrsto podržava i aktivno učestvuje u saradnji u okviru Inicijative za Pojas i put, koja donosi korist ljudima u Srbiji i ostatku sveta.

Glavni projekti izgrađeni uz pomoć Kine uveliko su promovisali ekonomski razvoj Srbije.

Kao čvrsti prijatelj Kine, Srbija će nastaviti da održava uzajamno razumevanje i podršku sa Kinom u pitanjima koja se tiču suštinskih interesa i glavnih problema – rekao je Vučić.

Dvojica predsednika su nakon sastanka zajedno svedočili potpisivanju dokumenata o bilateralnoj saradnji u okviru zajedničke izgradnje "Pojasa i puta".

Izvor: B92
Foto: Instagram (buducnostsrbijeav)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter