Izvor:
26.04.2019 u 08:53
0

SASTANAK DVA LIDERA U PEKINGU: Glavna tema razgovora Kosovo i Metohija!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas pre podne u Pekingu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a glavna tema razgovora je Kosovo i Metohija, kako su obe strane najavile pre susreta.

Putin je na početku sastanka rekao da je zadovoljan ekonomskom saradnjom dve zemlje, te da mu je drago da mogu da razgovaraju o bilateralnim i regionalnim pitanjima.

Sastanku srpskog i ruskog lidera prisustvovali su i šef ruske diplomatije Segrej Lavrov, kao i srpski ministri, članovi delegacije koja boravi na forumu ''Pojas i put'' u Pekingu.

Srpski predsednik čestitao je Putinu, obraćajući mu se na ruskom jeziku, veliki pravoslavni praznik, Vaskrs.

Sastankom sa Putinom Vučić će zaokružiti konsultacije sa partnerima i prijateljima Srbije uoči sastanka u Berlinu, narednog ponedeljka, posle kojeg će, kako je rekao, doneti važne odluke o izborima u Srbiji i poziciji i merama u odgovor na niz jednostranih, diskriminišućih poteza Prištine.

Vučić je juče u Pekingu razgovarao i sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom, koji je potvrdio podršku svoje zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Predsednik Srbije u ponedeljak će prisustvovati sastanku u Berlinu, na poziv kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Vučić je rekao da od tog sastanka ne očekuje ništa, da nije optimista, ali i da će, posle više negativnih signala, biti interesantno čuti da li Nemačka i Francuska žele Srbiju u EU ili ne.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter