Izvor:
04.10.2016 u 21:28
0

DAČIĆ BESAN: Evo šta je rekao o najnovijim previranjima u SPS!

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da će sledeće nedelje razgovarati sa svim funkcionerima protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak, ali poručuje da javne svađe, napadi, vređanja i međusobno omalovažavanje neće više biti mogući među rukovodiocioma i traži da prestanu rasprave u medijima.

Dačić se nada da će nastaviti da rade zajedno, ali da svako ima pravo da izabere svoj put, navodeći da zahvaljuje Dijani Vukomanović, koja je danas napustila socijaliste, na dosadašnjoj saradnji i da joj želi puno sreće.

– Ako nam je u zajedničkom interesu budućnost partije, onda ćemo je čuvati i menjati, a ne uništavati. Nadam se da ćemo zajedno raditi i dalje, ali svako ima pravo da izabere svoj put – rekao je Dačić, prenosi u saopštenju SPS.

Dačić je naveo da unutrašnja demokratija partije podrazumeva potpunu otvorenost za iznošenje stavova u raspravi unutar stranke, ali da se te rasprave ne vode u medijima.

– To mora da prestane, jer služi u korist samo protivnicima SPS-a – poručuje lider socijalista.

Svi funkcioneri SPS-a, kaže Dačić, treba tome da daju doprinos i ističe da su zato svi u obavezi da poštuju Statut, od njega do poslednjeg člana, te da partija treba da se bavi politikom, koju su jednoglasno utvrdili na Predsedništvu, Glavnom odboru i Kongresu.

– Javne svađe, napadi, vređanja i međusobno omalovažavanje neće više biti mogući među našim rukovodiocioma – rekao je Dačić.

On je ocenio da je SPS jedna od partija koja se najviše reformisala i demokratizovala u odnosu na vreme pre 2000. godine.

– Unutrašnja demokratija Partije podrazumeva potpunu otvorenost za iznošenje stavova u raspravi unutar stranke, ali se te rasprave ne vode u medijima. To mora da prestane, jer služi u korist samo protivnicima SPS-a – poručuje Dačić.

Mediji su ovih dana preneli da je Statutarna komisija SPS kaznila ukorom pred isključenje Ivanu Petrović i članicu Predsedništva SPS Dijanu Vukomanović zbog tuče, a funkcionere Nenada Borovčanina i Novicu Tončeva zbog kritika na račun stranke.

Ranije danas, Dijana Vukomanović je saopštila da je napustila stranku i poslaničku grupu u parlamentu, dok su Borovčanin i Ivana Petrović istupili iz Glavnog odbora, ali su ostali članovi stranke.

Tanjug
Foto: Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter