Izvor:
14.05.2019 u 15:01
0

KUBUROVIĆ: Srbija nije jedina zemlja koja predlaže za pojedina krivična dela, doživotnu kaznu bez mogućnosti uslovnog otpusta! (FOTO)

Zemlje koje u doživotnoj kazni nemaju mogućnost uslovnog otpusta su i Malta, Litvanija, Belgija, Holandija, rekla je danas u parlamentu ministarka pravde Nela Kuburović i navela da te zemlje, čak za sva krivična dela, propisuju kaznu bez mogućnosti uslovnog otpusta, što u Srbiji nije slučaj.

-Srbija nije jedina zemlja koja predlaže, za pojedina krivična dela, doživotnu kaznu bez mogućnosti uslovnog otpusta. O uslovnom otpustu može da se raspravlja nakon 27 godina, a izuzetak jeste nekoliko teških krivičnih dela koji, pre svega pogađaju decu, trudnice i to je bilo predloženo inicijativom Fondacije ''Tijane Jurić'', da upravo za ovaj krug krivičnih dela bude onemogućen uslovni otpust- rekla je Kuburović.

Kuburović ponavlja i ističe da je upravo u inicijativi Fondacije "Tijane Jurić" predloženo uvođenje doživotnog zatvora i nemogućnost uslovnog otpusta.

-Događaji koji su se desili samo pre nekoliko godina su nas naterali da reagujemo. Nije samo Tijana Jurić, koja je stradala 2014. godine- kazala je Kuburović.

Podsetila je i da je 2016. godine svirepo ubijena, a pre toga silovana mala Anđela od tri godine i to od strane lica koje je pre toga izvršilo takođe još jedno ubistvo, kao i da smo imali ubistvo Marije Jovanović i 14. godišnje Ivane Podraščić, koju je ubila osoba koja je imala sigurno pet do šest osuđujućih presuda pre toga, kao i osuđujuću presudu za ubistvo i više silovanja.

-Nažalost, život nas demantuje i vrlo često moramo da izađemo iz okvira koji se tiču zaštite ljudskih prava u teoriji-rekla je Kuburović.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter