Izvor:
15.05.2019 u 06:04
0

VAŠINGTON: Ministar Stefanović s predstavnicima DEA!

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se u Vašingtonu, u okviru višednevne posete SAD, s predstavnicima američke Uprave za borbu protiv droga (DEA).

Kako jej saopšteno iz njegovog kabineta, Stefanović je s direktorom DEA Utamom Dilonom i njegovim saradnicima razgovarao o unapređenju borbe protiv trgovine narkoticima, kao i o saradnji srpske policije s pripadnicima DEA.

Stefanović je istakao da su pripadnici Ministrastva unutrašnjih poslova Srbije tokom 2018. godine zaplenili više od četiri tone narkotika i dodao da su u ovoj godini rezultati još bolji, imajući u vidu da je srpska policija, za samo četiri meseca, oduzela više od dve tone droge.

Stefanović i Dilon saglasili su se da borba protiv narkotrafikinga predstavla veliki izazov, ne samo za Srbiju i SAD već i za mnoge druge države. Zbog toga je, kako su istakli, važno utvrditi konkretne korake buduće saradnje službi dveju zemalja, kako bi bile još efikasnije u hapšenju kriminalaca i zapleni narkotika.

Ministar Stefanović istakao je i važnost treninga pripadnika MUP-a u borbi protiv trgovine narkoticima i pozvao Dilona i njegove saradnike da razmotre mogućnost unapređenja saradnje u oblasti edukacije i obuka, sa čim su se predstavnici DEA i složili, kaže se u saopštenju.

Direktor DEA Utam Dilon i predstavnici američke Uprave za borbu protiv droga pohvalili su srpsku policiju u dosadašnjoj borbi u suzbijanju prodaje narkotika istakavši da je primetan napredak u ovoj oblasti, što se može videti i kroz nekoliko uspešnih i važnih akcija pripadnika MUP-a.

Oni su istakli da samo zajednička borba protiv narkotrafikinga može doprineti ostvarivanju konkretnih rezultata, dodaje se u saopštenju MUP-a Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter