Izvor:
15.05.2019 u 11:43
0

BRNABIĆ S BRITANSKIM KOMESAROM O BILATERALNIM ODNOSIMA: „Ocenila je danas da je ekonomska saradnja Srbije i Velike Britanije dobra, ali…“!

Srpska premijerka Ana Brnabić ocenila je danas da je ekonomska saradnja Srbije i Velike Britanije dobra, ali da je i dalje ispod realnih mogućnosti i da ima prostora za razvoj i unapređenje odnosa.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, u razgovoru s komesarom za trgovinu Ujedinjenog Kraljevstva sa Evropom Endruom Mičelom ona je naglasila da se, u svetlu britanskog napuštanja Evropske unije, nada da će budući trgovinski odnosi dve zemlje biti definisani bilateralnim sporazumom o slobodnoj trgovini uz uvažavanje interesa obe strane.

Komesar Mičel istakao je da je veoma zadovoljan što će Velika Britanija, kroz realizaciju projekta Moravskog koridora, učestvovati u procesu izgradnje putne infrastrukture u Srbiji, kao i da je britanska poslovna zajednica veoma zainteresovana da se uključi u te projekte.

On je dodao i da je Velika Britanija odlučna u nameri da dalje razvija trgovinske odnose i sa Srbijom, a premijerka Brnabić izrazila je zahvalnost Velikoj Britaniji za podršku razvoju e-uprave u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Endru Mičel je ranije danas u Beogradu razgovarao i s potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter