Izvor:
15.05.2019 u 13:32
0

DAČIĆ SA KOLEGOM IZ TANZANIJE: Potencijalne oblasti saradnje- obrazovanje, farmaceutsku industriju, turizam i poljoprivredu!

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić susreo se danas u Dar es Salamu sa ministrom inostranih poslova i istočnoafričke saradnje Ujedinjene Republike Tanzanije Palamagambom Kabudijem.

Dačić je ukazao na opredeljenje Srbije da sa Tanzanijom, na temeljima prijateljstva i saradnje, koje su započeli u godinama sticanja nezavisnosti te zemlje, gradi najbolje moguće odnose.

Kao potencijalne oblasti saradnje označio je obrazovanje, farmaceutsku industriju, turizam i poljoprivredu.

Ministar Kabudi izrazio je veliko zadovoljstvo što je jedan visoki srpski državni funkcioner, nakon više decenija, došao u posetu Tanzaniji.

On je iskazao spremnost da na osnovama poverenja i uvažavanja, građenih mnogo godina, sa Srbijom sarađuje u svim oblastima od obostranog interesa, kao i da uskoro poseti Beograd.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno ojačati međusobnu komunikaciju Srbije i Tanzanije i utvrditi konkretno polja u kojima će njihova saradnja biti najuspešnija, navedeno je u saopštenju iz Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter