JEVTIĆ: Dešavanja na kosovskoj političkoj sceni ostavljaju negativan utisak!

 

 Dešavanja na kosovskoj političkoj sceni ostavljaju negativan utisak, jer je u trenutku kada nema dijaloga odnos sveden na oštru retoriku, izjavio je ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić.

Na konferenciji srpskih nevladinih organizacija akreditovanih u Savetodavnom veću za zajednice u Gračanici, Jevtić je rekao da se ta dešavanja odražavaju na odnose većinskih i nevećinskih naroda na Kosovu, posebno srpskog i albanskog, što, kako ocenjuje, nije dobro.

“Oduvek sam bio za to da se razgovara i da se kroz dijalog rešavaju problemi" - istakao je Jevtić i naveo da zbog ovakve situacije nije srećan.

Nije srećan ni zbog situacije da su predstavnici Srpske liste primorani da budu u bojkotu.

"Ali, primorani smo na to zbog određenih političkih odluka" -  dodao je ministar Srpske liste u ostavci i naveo da nije srećan ni zbog današnjih dešavanja u Skupštini, jer je to, kako je naglasio, još jedan "prst u oko" odnosima Srba i Alabanaca.

„Takva retorika i takav odnos ne doprinosi rešavanju problema, posebno kada govorimo o nečemu što bi trebalo da bude krajnji cilj, a to je trajni mir i situacija dobre saradnje, komunikacije, tolerancije i uzajamnog poštovanja“ - zaključio je Jevtić.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Novajlije reality
13:55  Vesti
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:00  Provodadžija
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije reality