VELJKO ODALOVIĆ O REZOLUCIJI: Takvi potezi ne doprinose pomirenju!

 

  Predsednik Komisije za nestale na Kosovu i Metohiji Veljko Odalović ocenio je večeras da je usvajanje rezolucije o "genocidu Srbije na Kosovu" besmisleno i da takvi potezi Prištine ne doprinose pomirenju, dijalogu i budućim odnosima.

- Odluka Prištine da usvoji rezoluciju je loša, ali ne za nas već za one koji su je doneli, jer šalju poruku koje nema utemeljenje - rekao je Odalović i dodao da će svako ko pročita definciju reči genocid shvatiti da nije Srbija nešto učinila, već da je srpski narod žrtva.

Odalović je poručio da sa takvim porukama nema budućnosti, i dodao da je vrlo neprijatno iznanađen incijativnom Kadrija Veseljija. 

- Nadam se da će se pojaviti novije i i zdravije snage koje će uz podršku onih koji su decenijama odlučivali o sudbini srpskog i albanskog naroda dozvati pameti one koji šalju takve poruke - rekao je Odalović. 

Prema njegovim rečima, sve te najave i odluke prištinskog parlamenta služe da bi se izbalansirali unutrašnji politički odnosi.

- Takve odluke su besmislene i ne rešavaju ništa, ne donose i ne doprinose pomirenju, dijalogu i budućim odnosima - kazao je on. 

Samo onaj ko ima, naveo je Odalović, autistično gledište može da razmišlja na taj način.

Odalović je izrazio žaljenje što u Prištini ne postoje zreli političari koji će pomoći da idemo u susret novim odnosima, i otvaranju zajedničkih tema.

Dodao je da kada bi pričao kakvi su zločini počinjeni nad Srbima, koliko ih je proterano, šta su sve posledice progona Srba i srpske države sa KiM, onda bi trebalo da "okrenemo temu i pitamo one druge da li su svesni odgovornosti za ono što su radili".

Odalović je istakao da bi bilo dobro da Specijano tužilaštvo za zločine "OVK" što pre procesuira osumnjičene i na taj način Albancima, koji su taoci onih koji šalju takve provokativne i teške poruke, objasne šta se stvarno dogodilo. Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18.10 Glamur
18:10 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:25 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live