Izvor:
17.05.2019 u 07:31
0

ALEKSANDAR VUČIĆ IZJAVIO: Apsolutno sam spreman da govorim o KiM u parlamentu!

Apsolutno sam spreman da o Kosovu i Metohiji govorim u Skupštini Srbije, ako za to postoji poslovnička mogućnost, i to odmah, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da je u potpunosti spreman i da podnese izveštaj parlamentu i da napravi analizu onogo što je urađeno.

– Apsolutno sam spreman, ako postoji poslovnička mogućnost, u bilo kom trentuku, naročito danas kada mi je jasno u kom smeru stvari idu i kada ne teku nikakvi razgovori i pregovori – rekao je Vučić.

Ne bi mu to, navodi, bio prvi put da govori o tome u parlamentu i dodaje da je svojevremneo kao predsendik Vlade najčešće od svih drugih odgovarao na pitanja u Skupštini.

– To bi za mene predstavljalo ne samo važnu obavezu, već bi bilo vrlo dobro da se odgovori na različita pitanja i spekulacije, da ljudi zaista imaju priliku da čuju šta je prava istina. Jedva čekam – rekao je Vučić.

Upitan kada bi to moglo da se dogodi ako postoji poslovnička mogućnost, Vučić je odgovorio: "Odmah, u narednih nekoliko dana".

Na pitanje da li je ideja o razgraničenju definitivno umrla ili postoji mogućnost da ona bude reanimirana, rekao je da se više ni o čemu ne razgovara, a kamoli o nečemu racionalnom.

– Ono iracionalno je pobedlilo na svim stranama, i u svetu i kod Albanaca i kod nas ovde u Beogradu. Sad ćemo morati da se davimo i gušimo svi zajedno u sopstvenim mukama i problemima u godinama koje su pred nama, izmišljajući kako je zamrznuti konflikt dobro rešenje. Albanci ne žele zamrznuti konflikt, oni hoće da ga reše jednom zauvek – navodi Vučić.

– Kada imate različite želje i namere, onda su u problemu oni koji bi hteli da sačuvaju status kvo – ocenio je predsednik Srbije.

Naveo je i da su svi želeli da dočekaju trenutak u kojem će moći da kažu da je svako rešenje koje se donese loše, i dodao da je uvek lako biti nezadoljan i uvek lako onoga koji gura kamen uz brdo pokositi ili grunuti niz brdo.

– Samo su čekali nešto da kažu, eto, ''ti završi taj prljavi posao, a onda ćemo mi da se dočepamo vlasti – rekao je Vučić i dodao da za razliku od drugih, njemu nije do vlasti zbog vlasti i bogatstva nego da iza njega ostanu dobri rezultati i dobra politika za budućnost.

Kada bi rešenje o razgraničenju za KiM došlo na referendum, Srbi bi bili protiv, a on bi, kaže, i dalje bio za tu ideju.

– Bio sam spreman da rizikujem mnogo toga, ali je to nemoguće u uslovima u kojima apsotno niko ne želi da stane uz vlast – rekao je Vučić i naglasio da poštuje i da je za njega najvažnija volja naroda.

Izvor:Tanjug
Foto: :Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter