Izvor:
21.05.2019 u 05:43
0

GRADONAČELNIK OPŠTINE LEPOSAVIĆ: Najave hapšenja neće nas uplašiti!

Nakon ubedljivog trijumfa predstavnika Srpske liste na izborima za gradonačelnike četiri srpske opštine na severu Kosova prištinske vlasti pokušaće dodatnim pritiscima da unesu strah i nesigurnost kod Srba u južnoj pokrajini, izjavio je Zoran Todić, koji je u nedelju pobedio na izborima za gradonačelnika Leposavića.

Todić je rekao da je Priština i proteklih meseci pokušavala da razbije srpsko jedinstvo.

Sprovodili su ogroman pritisak, svi dobro znamo za politički montiran proces protiv potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića, a došlo je i do smene dva ministra iz naše liste. Usvojen je Zakon o Trepči, uvedene su takse, izglasan je Zakon o formiranju vojske Kosova – podsetio je je Todić.

On je istakao da su sve to odluke nerazumne vlasti iz Prištine, koje su usmerene protiv opstanka srpskog naroda na Kosovu.

Sada je tu najava nekog hapšenja pojedinih policajaca i viđenijih Srba sa severa, što ma za cilj da dodatno unese nemir i nesigurnosti među nas – rekao je Todić.

On, međutim, kaže da su Srbi na Kosovu navikli na sve to.

Svih ovih godina iza nas život srpskog naroda nije nimalo jednostavan. Ali predstavnici Srpske liste rešeni su da u saradnji s državom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nastave da čuvaju naš narod na Kosovu. To smo u nedelju i dokazali, još jednom su iskazani jedinstvo Srba i rešenost da branimo i čuvamo svoja ognjišta – poručio je Todić.

S obzirom da je i Vlada Srbie usvojila investicioni plan za pomoć srpskim sredinama na KiM, Todić kaže da to osnažuje njhovu borbu protiv svih pritisaka.

Koliko je Srbija jaka, stabiilna i poštovana u svetu, toliko će i nama ovde da bude lakše – zaključio je Todić.

Kandidati Srpske liste pobedili su u nedelju na izborima za gradonačelnike severne Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića i Zvečana.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter