Izvor:
21.05.2019 u 17:43
0

VELJKO ODALOVIĆ: Reakcija Vučića na Kvintu je logična i opravdana!

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je danas da je reakcija predsednika Aleksandra Vučića, na saopštenje ambasada zemalja Kvinte u Prištini o pritiscima na glasače na severu Kosova, logična i opravdana, jer se, kako je naglasio, na izborima u nedelju nije desilo ništa što bi bilo povod za takvu reakciju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je iznenađen saopštenjem Kvinte posle izbora za gradonačelnike opština na severu KiM, koje su ocenile da je izborni proces u četiri opštine na severu protekao u mirnoj atmosferi, ali i podsetile da "još ima nerešenih pitanja, koja su pratila izborni proces 2017", kao i da iz njega jedino može da se zaključi da su neki nezadovoljni što su izbori protekli u miru i redu.

Odalović je za N1 rekao da se na saopštenje Kvinte može gledati kao na provokaciju.

– Predsednik je s pravom reagovao na glupost Kvinte. Njihova poruka može da napravi ozbiljne probleme, jer bi Priština sada mogla da ospori rezultate izbora, a niko u Prištini nije osporio rezultat – nijedno glasačko mesto, nijedan glas. Kvinta je negde proklizala, neko je negde prolupao, napravio ozbiljnu grešku – rekao je Odalović.

Prema njegovim rečima, reč je o pokušaju da se baci senka na rezultate izbora koji su Prištini i "raznim Kvintama" rekli da su Srbi vrlo jedinstveni.

– Srpska lista je izlaskom na izbore pokazala da želi da bude deo tih institucija. Priština mora da prihvati pruženu ruku ako hoće da razmišlja o budućnosti. Tamo nema drugih Srba. To su Srbi! S njima mora da nastavi da saraduje, da živi, mora da uvaži njihove stavove – rekao je on.

Govoreći o predstojećoj sednici parlamenta o Kosovu, Odalović je rekao da se ne može očekivati rešenje posle jedne sednice, ali da parlament jeste mesto gde treba da se razgovara o tome.

Kako je naveo, i opozicija bi trebalo da prisustvuje sednici, jer je to njihovo radno mesto i oni su pozvani da govore.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter