Izvor:
23.05.2019 u 06:01
0

HARADINAJ: Bez ukidanja taksi dobijena najava vizne liberalizacije!

Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj izjavio je da je samit u Berlinu bio od istorijskog značaja, jer je, kako je rekao, bez ukidanja taksi na proizvode iz Srbije i BiH dobijena najava skorog uvođenja liberalizacije viznog režima.

Haradinaj je rekao da su dan nakon što su predstavnici Prištine "kritikovani zbog taksi na srpske i bosanske proizvode, nemački zvaničnici potvrdili da je Nemačka odlučila da liberalizuje vize".

Oni nisu trgovali taksama. Sledećeg dana nemačka kancelarka Angela Merkel je angažovala svog ministra da potvrdi da će uskoro biti liberalizacije – rekao je Haradinaj.

On je najavio da će se sastati sa Merkelovom u Berlinu početkom sledećeg meseca.

Mediji su nedavno preneli da je predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači rekao da je "frustriran zbog činjenice da zemlje EU nisu jedinstvene u pogledu liberalizacije viznog režima za građane Kosova".

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter