Izvor:
23.05.2019 u 12:55
0

BRANKO RUŽIĆ: Srbija je izuzetno napredna kada je u pitanju oblast manjinskih politika!

Srbiju i Kinu karakteriše sveobuhvatno partnerstvo i snažno prijateljstvo, kao i obostrani cilj da se realizuju postignuti dogovori i unapredi saradnja, ocenjeno je danas u Beogradu u razgovoru ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića i članova delegacije Odbora za etničke poslove Svekineskog narodnog kongresa koju predvodi Sijao Huijen.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Ružić je, kada je reč o unapređenju ljudskih i manjinskih prava, istakao da je protekli period bio označen unapređenjem zakonodavnog okvira za njihovo ostvarenje u Srbiji, i podsetio da su 4. novembra prošle godine održani izbori za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

U Srbiji sada postoje 22 nacionalna saveta nacionalnih manjina i bogatiji smo za još dva saveta – ruske i poljske manjine – rekao je ministar Ružić i dodao da je pred izbore u Poseban birački spisak upisano 510.000 birača, pripadnika nacionalnih manjina.

Dodao je da je Srbija izuzetno napredna kada je u pitanju oblast manjinskih politika u odnosu na zemlje Evropske unije, kao i da često dobija pohvale iz sveta za rezultate iz ove oblasti.

Omogućili smo pravo na upis podatka o nacionalnoj pripadnosti u matične knjige, uredili smo da se posebno obrati pažnja na zapošljavanje pripadnika manjina, toponime ispisujemo na jeziku manjine koja broji 15 odsto stanovništva u toj zajednici i, konačno, unapredili smo rad nacionalnih saveta uz fokus na smanjenje prekomerne politizacije – podvukao je Ružić u razgovoru s kineskim parlamentarcima.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter