Izvor:
23.05.2019 u 13:20
0

ŠREDER: Najlakše,prvo primiti SRB u EU, pa rešavati Kosovo!

Bivši nemacki kancelar Gerhard Šreder izjavio je danas na konferenciji "Wolrd minds" da je najlakše prvo primiti Srbiju u EU, pa onda rešavati pitanje Kosova, na šta je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uzvratio da se to, nažalost, neće dogoditi.

– Po mom mišljenju, najlakše rešenje je primiti prvo Srbiju i EU, a onda razmatrati moguće rešenje Kosova. Da ne budem negativan, mislim da je Srbija na veoma dobrom putu – rekao je Šreder.

On je istakao i da kada je reč o ekonomskom delu, Srbija ispunjava sve uslove, a neke i iznad zadatih kriterijuma.

Šreder je to rekao, tokom razgovora na skupu "World minds" sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji vodi direktor "Ringiera" Mark Valder, na Valderovo pitanje kako mu izgleda pitanje Kosova, pošto "predsednik Vučić kaže da smo izgubljeni".

Predsednik Srbije je, na pitanje Valdera gde smo trenutno kad je reč o Kosovu, rekao da smo "svi izgubljeni u vremenu i prostoru".

– Reći ću vam iskreno, razgovarali smo o tome skoro pet sati i onda sam dobio poruku: Moramo da ubrzamo rešenje, da pojačamo napore da rešimo pitanje Kosova. Priština ne može da se konsoliduje bez Srbije, a mi ćemo uraditi najbolje što možemo da sacuvamo mir i stabilnost – rekao je Vučić.

Konferencija "World minds" se održava danas u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter