Izvor:
07.10.2016 u 14:19
0

SRPSKI PREDSTAVNICI NA KOSMETU JEDINSTVENI: Ne damo Trepču!

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović izjavio je da će srpski poslanici biti danas na sednici kosovske skupštine i da će svi glasati protiv predloga zakona o preuzimanju Trepče, ali da to neće biti dovoljno da se spreči izglasavanje predloga.

"Ono što smo dobili kao informacije je da se deo opozicije saglasio sa ovim zakonom, tako da je sasvim izvesno da će oni danas imati većinu da izglasaju ovaj zakon", rekao je Stojanović na RTS-u.

On je istakao da je zakon za Srbe neprihvatljiv i da on nije ekonomski zakon, već politički zakon, za političku upotrebu.

Srbi, kako kaže, ne mogu da utiču na kosovske Albance kako bi se bilo šta promenilo i podseća da je moglo da se ova tema tretira na drugačiji način, da se prema njioj ne odnosimo politički, već kao važan ekonomski resurs.

"Na žalost neko je odlučio suprotno da od ovoga napravi političku priču koja će biti pitka za Prištinu i sve kosovske Albance. Idealizovanje Trepče kao mesta bunta, odakle su krenuli protesti", kaže Stojanović.

Podseća da deo Trepče na severu posluje pozitivno, dok na jugu kao deo Trepče je gubitaš, kao i da su na njenoj imovini izgrađena mnoga naselja.

"Kosovski Srbi nisu dovoljno jaki da sami spreče ovo. Alarmiraćemo Međunarodnu zajednicu da je ovo ozbiljan problen. Postoje namere da se otvori novo žarište i novo krizno mesto i tako održi stalna atmosfera nestabilnosti", naglasio je Stojanović.

On kaže da se predstavnici Srba dovode u situaciju da više ne učestvuju u izglasavanju bilo kog zakona u kosovskoj skupštini.

Tanjug
Foot: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter