Izvor:
25.05.2019 u 06:11
0

IVICA DAČIĆ: Bedžet Pacoli šalje „izaslanike“ s novcem da bi ubedio zemlje da priznaju samozvanu državu Kosovo!

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli nedavno poslao svog čoveka u Kongo s 500.000 dolara kako bi tamošnju novu vlast "ubedio" da prizna samozvanu državu Kosovo.

Početkom maja, Pacoli je najavio da će Kongo "uskoro priznati Kosovo", ali je Beogradu vrlo brzo stigla nota ambasade ove zemlje u kojoj su takvi navodi demantovani.

Dodatnu potvrdu da Kongo neće menjati svoju poziciju po ovom pitanju, dobio je ministar Dačić prošlog vikenda od novog predsednika te zemlje Feliksa Čizekedija.

Prema rečima šefa srpske diplomatije, koji je u proteklih desetak dana posetio sedam država afričkog kontinenta, Kongo nije jedina adresa na koju je Pacoli poslao svoje "izaslanike".

Posle razgovora koje je imao u Tanzaniji, Togu, Gani i Svazilendu, državama koje priznaju Kosovo, Dačić navodi da veruje da će oni na osnovu argumenata koji su im prezentovani, biti makar udržani ako dođe do ponovnog glasanja o prijemu tzv.Kosova u Interpol i Unesko.

Dačić najavljuje i da će Srbija istrajati u nastojanjima da ne bude nijednog priznavanja Kosova, bez obzira na pritiske da Beograd prekine sa ovim aktivnostima.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter