Izvor:
27.05.2019 u 05:40
0

LJAJIĆ: Ne smemo da čekamo da nam rode vrate Kosovo!

U vladi postoji apsolutno jedinstvo oko toga da zamrznuti konflikt na Kosovu i Metohiji nije u interesu Srbije, da vreme u ovom slučaju nije naš saveznik i da Srbija treba da igra aktivnu ulogu u traženju održivog i trajnog rešenja za taj problem, a ne da čeka da rode vrate Kosovo u ustavno-pravni sistem Srbije, izjavio je ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

On je rekao da neće prisustvovati sednici skupštine na kojoj će predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneti izveštaj o KiM, jer će sa sa kolegom iz BiH Mirkom Šarovićem u Sarajevu razgovarati o šteti koju su kosovske takse prouzrokovale za privredu Srbije i BiH.

Mi ćemo zatražiti jednostavan odgovor od evropskih institucija da li CEFTA uopšte više postoji ili je potrebno njeno redefinisanje s drugim konstituentima – rekao je Ljajić.

On je dodao da, što se sednice Skupštine tiče, ceni da je jako važno da sve političke stranke iskažu svoje viđenje rešenja kosovskog pitanja.

Ljajić je rekao da se Beograd od uvođenja taksi Prištine na srpsku robu ponašao krajnje uzdržano i odgovorno i da je vodio računa da nijednom odlukom ne pogorša položaj Srba na Kosovu, posebno u enklavama.

Mi smo svakako pretrpeli ekonomsku štetu, ali je politička šteta Prištine zbog uvođenja taksa takođe bila velika, iako to oni neće priznati. Kosovo zbog taksi po prvi put gubi bezrezervnu političku podršku koju je do sada imalo. Osim toga, gube i potrošači na Kosovu koji moraju sada da plaćaju skuplje proizvode koji su zamenili srpske – ukazao je Ljajić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter