Izvor:
12.06.2019 u 09:42
0

DRECUN SPECIJALNO ZA HAPPY PORTAL: „Najverovatnije će doći do sastanka u Parizu, jer Francuska i Nemačka ne žele da rizikuju svoj autoritet…“! (VIDEO)

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, komentarisao je sve goruće teme specijalno za portal Happytv.rs.

Kako komentarišete izjavu ministra spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacolia da UNMIK krši međunarodno pravo i povelju ujedinjenih nacija zbog izveštaja šefa UNMIKA Zahira Tanina u savetu bezbednosti, i da će zbog toga Kosovo prekinuti komunikaciju sa tom misijom?

UNMIK je već duže na meti Albanaca u Priš tog samozvanog ministra spoljnih poslova, nit je Kosovo država, niti će imati ministra spoljnih poslova. Oni nastoje intenzivno da uz podršku pojedinih zapadnih zemalja potpuno sklone ujedinjene nacije sa Kosova i Metohije dok pris ujedinjenih nacija predstavlja ujedno i rezoluciju 1244, koja Albancima nikako ne odgovara i zato su stalni pokušaji da se izvrši redukcija odnosno smanjivanje broja pripadnika UNMIKA, mada se ona sad meri stotinama, ranije je to bilo mnogo više, i da se potpuno završi misija UNMIKA, da se ona nekako reoragnizuje, kako predstavnici pojedinih zapadnih zemalja govore, i u tom smislu mislimd a je i ovaj napad sada zato što je bilo očigledno da je Priština prekršila poštovanje statusa koje imaju pripadnici misije UN na najgrublji mog način. To su uobičajene provokacije. Oni će nastojati da vrše dodatni pritisak na UNMIK. Smanjuje se broj sednica. Misija unmika je iz aktivne pretvorena u posmatračku misiju. U poslednje vreme šalju poprilično realne izveštaje koji nisu jednostrani u korist albanaca. Šta god da oni naprave, prebacuju odgovornost na drugu stranu, najčešće na nas, a sada su to i Ujedinjene nacije – rekao je Drecun.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je posle sednice saveta bezbednosti ujedinjenih nacija pozvao međunarodnu zajednicu da zaustavi prištinsku ratnu mašineriju i izneo podatak da je sledeći cilj osvajanje Trepče. Da li možemo uskoro očekivati ovakve akcije koje bi prištinska strana sprovela i tako izazvala brutalniju destabilizaciju na severu Kosova i Metohije?

To zavisi od više činioca. Prvo, da li će imati podršku svojih zapadnih mentora prevashodno SAD prećutnu, ili aktivnu na terenu ako dođe do akcije, drugo kako će se odvijati situacija sa eventualnim nastavkom razgovora između Beograda i Prištine, treće od njihove procene kako bi u tom slučaju reagovao srpski narod na Kosovu i Metohiji, radnici tog kombinata, i četvrta da li imaju dovoljno kapaciteta da uslovima maksimalne odbrane Trepča od strane srpskog naroda realizuju ciljeve i uspostave kontrolu, kako bi se ponašao KFOR u toj situaciji. Nesumnjivo su oni izvršili test probe sa nekoliko upada na sever da vide otprilike čime raspolaže srpski narod kako bi reagovala država Srbija u slučaju neke šire akcije da vrše nagomilavanje snaga – rekao je on.

Za sam kraj, on je otkrio da li će doći do sastanka u Parizu.

Do sastanka u Parizu će najverovatnije doći, zato što Francuska i Nemačka ne žele da rizikuju svoj autoritet da ne uspeju da sazovu taj sastanak. Ali je pitanje šta će taj sastanak doneti. Da li treba da prođe kao onaj u Berlinu?! Posle svakog tog sastanka Albanci su još bezobrazniji i drskiji, i ako ne bude pomak da se stvore uslovi za nastavak razgovora, onda ne vidim svrhu sastanaka – kazao je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju.

Šta je on izjavio možete čuti u snimku dostupnom ispod teksta:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter