KARIĆ: Kazahstan otvara ambasadu u Srbiji!

 Posle 23 godine od uspostavljanja diplomatskih odnosa Kazahstan će otvoriti ambasadu u Srbiji, kazao je narodni poslanik Dragomir J. Karić posle posete toj zemlji.

- Kazahstan će ambasadu u Srbiji otvoriti do kraja godine. To je još jedna potvrda da se Srbiji veruje, da je dobro družiti se, raditi i graditi sa Srbijom - rekao je Karić.

Dragomir J. Karić je s narodnom poslanicom Stefanom Miladinović bio u zvaničnoj delegaciji Srbije kao posmatrač na izborima održanim u nedelju u Kazahstanu, a vest o otvaranju amabasade saopštio mu je, kako se navodi u saopštenju, prvi predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev.

Karić je ukazao da će se time značajno pospešiti odnosi i olakašati da se započne intenzivna privredna, ekonomska i tursitička saradnja dve zemlje.

U saopštenju se ocenjuje da je otvaranje amabasade važan korak u učvršćivanju veza između dve države, a utemeljen je na Mapi puta za unapređenje saradnje koju su 2016. potpisali predsednik Aleksandar Vučić i prvi predsednik i osnivač modernog Kazahstana Nursultan Nazarbajev. 

Dragomir J. Karić je u Kazahstanu imao niz susreta s najvišim zvaničnicima Kazahstana i navodi da je naša delegacija bila najzapaženija među 1.000 posmatrača iz celog sveta.

Po povratku u Srbiju Dragomir J. Karić priredio je oproštanjni prijem u čast Jeržana Žarilkanova, šefa misije Kancelarije ambasade Republike Kazahstan u Budimpešti, sa sedištem u Beogradu, koji je u Srbiji službovao tri godine. Tom prilikom mu je uručio orden porodice Karić za veliko zalaganje u jačanju odnosa između dve zemlje.

Velika uloga u produbljivanju saradnje i otvaranju ambasade u Beogradu pripada i narodnoj poslanici Milanki Karić, počasnom konzulu Kazahstana i predsednici Parlamentarne grupe prijateljstva Srbije i Kazahstan, koja je po broju narodnih poslanika treća među grupama prijateljstva Narodne skupštine Srbije, navodi se u saopštenju.

Kasim-Žomart Tokajev položio je juče zakletvu kao predsednik Kazahstana na ceremoniji u Palati nezavisnosti u glavnom gradu Astani (Nur-Sultan).

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro