GORAN VESIĆ:Idiotizam je optužiti Vučića da je za "zamrznuti" konflikt nešto što zagorava!

 

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić reagovao je danas na članak britanskog novinara Tima Maršala u kojem bivši urednik spoljnopolititičke redakcije "Skaj njuza" tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "daje nade onima koji su za tvrdu liniju i žele da ''zamrznu'' pitanje Kosova".

Vesić je kazao da ga "uopšte ne iznenađuju sramotne optužbe upućene na račun našeg predsednika".

- Potpuni je idiotizam optuživati Aleksandra Vučića da je neko ko zagovara zamrznuti konflikt, jer upravo predsednik Srbije sve vreme se zalaže za smirivanje tenzija, za suživot, dogovor Srba i Albanaca. Tačnije, Aleksandar Vučić je jedini koji sve vreme traži kompromis, ali naravno kompromis koji nije na štetu naseg naroda - naveo je Vesić.

On je rekao da ga "ne čudi ovaj napad britanskog novinara na predsednika Vučića".

- Nije to prvi put da se gnusno laže i da se napada naš predsednik. Nažalost, nije ovo ni poslednji napad. Naprotiv, biće ih sve više i u narednim danima i mesecima, jer će albanski lobi, koji nažalost ima jako uporište i u delu ovdašnje opozicije, sledećih meseci pokusati na svaki način da ruši Vučića i da oslabi njegovu pregovaračku poziciju, jer su svesni da je upravo Vučić jedini zaštitnik interesa našeg naroda - zaključio je Vesić.

Britanski besplatni list "Siti A.M." namenjen poslovnim ljudima, koji se distribuira na području Londona, objavio je članak Maršala koji tvrdi da je "dve decenije nakon ulaska 50.000 pripadnika NATO trupa na Kosovo, ovaj region na istočnom pragu EU i dalje potencijalno bure baruta".

- Danas, bivši ultranacionalista, predsednik Aleksandar Vučić daje nade onima koji su za tvrdu liniju i žele da ''zamrznu'' pitanje Kosova u nadi da će EU na kraju propasti, NATO se raspasti, a Rusija priteći u pomoć i potpomognuti njihove srušene snove o ''Velikoj Srbiji'' - piše Maršal.

 

Izvor:Tanjug
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro