ANA BRNABIĆ: Boraviće 17. i 18. juna u poseti Velikoj Britaniji!

 

Predsednica Vlade Ana Brnabić boraviće 17. i 18. juna u radnoj poseti Velikoj Britaniji, tokom koje će u Londonu učestvovati na nekoliko skupova posvećenih jačanju ekonomija regiona Zapadnog Balkana, odnosima u regionu, napretku Srbije na putu ka Evropskoj uniji i aktuelnoj situaciji u EU.

Dvodnevnu posetu britanskoj prestonici, Brnabić će u ponedeljak, 17. juna, početi predavanjem „Kako pobediti u četvrtoj industrijskoj revoluciji?“?, koje će biti održano na Londonskoj školi za biznis.

Predsednica Vlade će govoriti o izazovima koji se javljaju u savremenom poslovnom okruženju, ulozi malih i srednjih preduzeća, kao i značaju inovacija i digitalizacije na budućnost poslovanja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

U utorak, 18. juna, Brnabić će govoriti na FT forumu Zapadnog Balkana (FT Western Balkans Forum) o temi „Mogućnosti ulaganja u brzorastućem regionu“.

Na forumu, koji organizuju Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (WB6 CIF) i prestižni britanski magazin "Fajnenšel tajms", učestvovaće i predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti, premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež, generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RČ) Majlinda Bregu, predstavnici međunarodnih finansijskih institucija, poslovne zajednice i drugi.

Na kraju posete predsednica Vlade će u utorak, 18. juna, na prestižnom Kraljevskom institutu za međunarodne poslove (Royal Institute of International Affairs, Chatham House) održati predavanje na temu „Srbija, Balkan i Evropska unija“, navedeno je u saopštenju.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printskrin (Ana Brnabić)

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:00  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Parovi - Jutarnja kafica
14:45  Serija: Suze moje sestre
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Kviz: Naslovna strana
18:30  Glamur
19:00  Upoznajte parove
21:00  Kviz: Soba sreće
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Live