VUČIĆ: "Izbori u martu,aprilu,branite politiku,podmetnite svoja leđa!"

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao je danas da će izbori biti održani u martu, aprilu, da će biti najteži do sada, a od stranačkih kolega zatražio je da idu pred ljude, da im govore istinu, da se bave svojim poslom, a ne međusobnim ratovima. 

- Brza kampanja, najteži izbori, pritisci spolja će biti veliki, jer neki neće želeti da Srbija bude samostalna i da suvereno donosi svoje odluke. Neki su gladni para, malo je 500 miliona evra koliko su neki strpali u džep, tražiće još novca, vide da sada ima novca u kasi... Moja molba za vas je prosta: razgovarajte s ljudima, nemojte da vam bude to teško, govorite istinu, nemojte da obmanjujete i govorite da smo uradili nešto što nismo, govorite istinu i borite se i kada je reč o Kosovu, Crnoj Gori ...

A istina je, kaže, da nisu njegovi politički protivnici doveli u Srbiju Si Ðinpinga, niti su razgovarali sa Putinom, kao što on jeste.

- I moji prvi razgovori su izgledali kao njihovi, a kad smo vratili pare koje dugujemo onda smo počeli da razgovaramo na ravnopravan, prijateljski način, da tražimo nešto, a ne samo o dugovima da pričamo - kaže on.

- Idite pred narod, govorite istinu, nemojte da se svađate između sebe, jer više energije ste potrošili na međusobne spletke i svađe, nego da odgovorite političkim protivnicima - poručuje.

Kaže i da je SNS demokratska stranka, u kojoj može sve da se kaže.

- Dođite na glavni odobor i recite sve u lice, a ne da vodite ratove između sebe. Ne mogu više to da slušam. Pozabavite se malo političkim protivnicima, odgovoite im nešto. Koliko vas je ovde - 600? Da li je neko od vas 600 odgovorio na to što su za mane rekli da sam Hitler i da ću biti obešen? Da li je neko reagovao - nije! Nisam tražio, i ne treba, znam da se odbranim od takvih. Neće mene da veša niko od njih jer se slabića nikad nisam plašio. Ali njima ništa ne sme da fali - rekao je oštro Vučić.

Hajde, branite Srbiju, svoju politiku, podmetnite nekad svoja leđa, a ne samo Vučić i još trojica njih, poručio im je.

- Durite se koliko god hoćete, ali tako je. Koliko sam ti puta, Babiću, rekao što ideš u elitna letovališta na Hvaru, Brionima... Šta radiš na Brionima? Ima drug kuću - nađi druga u Sopotu, a ne na Brionima, jer naš narod nema drugove na Brionima. I nije problem da si jednom otišao, ali što svake godine tri puta? - rekao mu je Vučić.

Na Babićevu opasku da je bio dva puta, Vučić je odgovorio:

- Nije tri, nego dva puta - opet sam preterao. A, kad su te nepravedno napadali, lagali da si vozio onaj automobil ko te branio - samo ja i još nekiolicina. I nije Babić vozio, imamo snimke. Lagali su, kao i obično - rekao je on. 

Članovima stranke je takođe rekao da se posvete poslu, jer je, kaže, ostalo mnogo da se završi. 

- Ti rezultati su istorijski, jer radimo na smanjenju nezaposlenosti, javnog duga, povećanju plata i penzija, izgradnji infrastrukture, snaženju vojske i policije, jačanju nacionalne pozicije Srba i pozicije Srbije kao države - rekao je Vučić.

Kaže da je video da su neki od njih došli na sednicu GO sa blinkerima, i ukazao da tu dozvolu imaju trojica u zemlji, a ne njih 30.

- Ja nisam došao koristeći blinkere, a valjda sam prvi koji ima pravo na to, jer sam brinuo o narodu i nisam želo da narod kaže da su naprednjaci bahati. Stanite u narodne cipele, narod ume da ceni rad i trud, pokažite rad i trud i želju da se borimo još više za njih, još snažnije i jače nego ikada - rekao je Vučić.

Kazao je da je bio srećan kada je čuo za rezultate stranke na jučerašnjim izborima u Majuru, i ukazao da je vredelo što su se trudili da dobiju šest puta više glasova od političkih protivnika.

- To treba da radite svaki dan, ne samo pred neke izobore - poručio je Vučić članovima stranke.

Zahvalio je predstavnicima Srpske liste na KiM, koji, kaže, za svoje protivnike imaju i Tačija, Haradinaja i celu međunarodnu zajednicu.

- Jedino što im pričaju je da se odreknu Srbije i Vučića i ako to učine imaće sve. Vidite kako se drže naši momci i devojke, nikada na to nisu pristali. Pokazali su svoju snagu i u tome je snaga Srpske liste - rekao je Vučić. 

Najavio je da on lično ima nameru da obiđe u narednom periodu sve beogradske odbore stranke, a zatim i sve okružne odbore SNS. 

Zamolio je stranačke kolege da se pripreme tokom leta, jer u narednih 21 dan želi da obiđe sve beogradske opštinske odbore.

Dodao je da to nema veze sa kampanjom "Budućnost Srbije".

- Ne zato što ne želim da obilazim opštinske odbore širom Srbije, već zato što neću imati dovoljno vremena. To ćemo uglavnom vikendom da organizujemo, da dovedemo ljude, da razgovaramo na proširenim okružnim odborima - rekao je Vučić.

Takođe, naveo je da je u okviru stranke napravljena "mini akademija", sa 450 mladih ljudi, sa energijom.

- Hoću da ih gurate, nemojte da ih zaustavljate i da ih gurate pod tepih. Nemojte da ne damo nikome da uđe u stranku, dok mi ne isprobamo sve funkcije - rekao je Vučić.

Ti mladi ljudi, kako je dodao, mogu i žele da pokažu energiju, borbenost i posvećenost.

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro