Izvor:
18.06.2019 u 06:49
0

PENTAGON OBJAVIO SLIKE :Vezane za napade na dva naftna tankera u Omanskom zalivu! (FOTO)

Pentagon je u ponedeljak objavio više fotografija vezanih za napade na dva naftna tankera u Omanskom zalivu prošle nedelje, tvrdeći da slike pružaju dokaze da je za njih odgovoran Iran.

Novi set fotografija, od kojih su neke snimljene iz helikoptera američke mornarice, a drugi u blizini trupa japanskog tankera "Kokuka Hrabri", navodno pokazuju iransko vojno osoblje kako uklanja neeksplodiranu minu sa plovila i tragove nakon što je mina uklonjena.

Pentagon tvrdi da je prethodna eksplozija na brodu bila uzrokovana drugom magnetnom minom.

Ništa na fotografijama ili pratećim dokumentima ne otkriva dokaze o postavljanju magnetnih mina na brod. Međutim, Pentagon je saopštio da je "Iran odgovoran za napad na osnovu video dokaza i resursa i znanja potrebnih da se brzo ukloni neeksplodirana magnetna mina".

Pentagon je takođe objavio vremensku liniju i pregled događaja prošle nedelje, koja počinje od poziva u pomoć koji je američki mornarički ratni brod primio od drugog tankera nakon što je napadnut, i završava se s iranskim uklanjanjem neeksplodirane magnetne mine sa "Kokuka Hrabrog".

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter