ANTIĆ: Značajna godina za rudarstvo, veća proizvodnja uglja za 5,1 !

 

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da je ove godine povećana proizvodnja uglja u EPS-u za 900.000 (DEVETSTOHILJADA) tona ili za 5,1 odsto u odnosu na isti period lane.

On je dodao da su to podaci zaključno sa ovim danom i izrazio očekivanje da će 2019. biti godina snažnih uspeha Elektroprivrede, kao i da će ona biti jedan od ključnih segmenata ukupne industrijske proizvodnje.

- Povećanje proizvodnje uglja prati i dobra proizvodnja u termo sektoru i tu takođe imamo značajno povećanje, sa time nastavljamo i ovo će biti godina snažnih uspeha elektroprivrede - rekao je Antić prilikom početka transporta odlagača sa montažnog placa Drmno na kop.

On je rekao da je ova godina značajna za budućnost rudarstva u Srbiji i da će je pratiti snažne investicije.

- Ući ćemo u ozbiljne nabavke i pokrenuti nabavku dva velika sistema koji su ključni za otvaranje novog kopa Radljevo koji treba u budućnosti da obezbedi dugoročno snabdevanje električnom energijom - rekao je ministar.

On je dodao da su Kolubara i TENT stub stabilnosti elektroenergetskog sistema Srbije i zahvalio rudarima i zaposlenima u EPS-u na dobrim rezultatima. 

- I ove godine EPS radi dobro, postiže značajne rezultate, obezbeđuje energiju i daje doprinos rastu BDP-a - rekao je Antić i dodao da sektor energetike i rudarstva ima snažnu podršku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije da nastavi sa ozbiljnim investicijama.

 

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:05  Čađava mehana
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00 U provod sa Parovima
21:00  Čađava mehana
23:00  Novajlije izbacivanje