Izvor:
18.06.2019 u 15:00
0

ANTIĆ: Značajna godina za rudarstvo, veća proizvodnja uglja za 5,1 !

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da je ove godine povećana proizvodnja uglja u EPS-u za 900.000 (DEVETSTOHILJADA) tona ili za 5,1 odsto u odnosu na isti period lane.

On je dodao da su to podaci zaključno sa ovim danom i izrazio očekivanje da će 2019. biti godina snažnih uspeha Elektroprivrede, kao i da će ona biti jedan od ključnih segmenata ukupne industrijske proizvodnje.

– Povećanje proizvodnje uglja prati i dobra proizvodnja u termo sektoru i tu takođe imamo značajno povećanje, sa time nastavljamo i ovo će biti godina snažnih uspeha elektroprivrede – rekao je Antić prilikom početka transporta odlagača sa montažnog placa Drmno na kop.

On je rekao da je ova godina značajna za budućnost rudarstva u Srbiji i da će je pratiti snažne investicije.

– Ući ćemo u ozbiljne nabavke i pokrenuti nabavku dva velika sistema koji su ključni za otvaranje novog kopa Radljevo koji treba u budućnosti da obezbedi dugoročno snabdevanje električnom energijom – rekao je ministar.

On je dodao da su Kolubara i TENT stub stabilnosti elektroenergetskog sistema Srbije i zahvalio rudarima i zaposlenima u EPS-u na dobrim rezultatima.

– I ove godine EPS radi dobro, postiže značajne rezultate, obezbeđuje energiju i daje doprinos rastu BDP-a – rekao je Antić i dodao da sektor energetike i rudarstva ima snažnu podršku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije da nastavi sa ozbiljnim investicijama.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter