Izvor:
18.06.2019 u 18:57
0

VUKOSAVLJEVIĆ: Moglo bi doći do neprijatnih posledica!

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rekao je da bi predlog zakona crnogorske vlade o slobodi veroispovesti, kojim je predviđeno oduzimanje hramova SPC u Crnoj Gori, mogao da dovede do vrlo neprijatnih posledica.

Vukosavljević je izrazio očekivanje da situacija neće da eskalira u pogrešnom pravcu i dodao da je očigledno da je SPC "predmet ugrožavanja od strane aktuelne vlasti u Crnoj Gori".

Nada se da će apeli ili poruke koje su poslate iz Srbije, ali i jednog dobrog dela naroda koji živi u Crnoj Gori, uticati da se povuku ti predlozi za izmenu zakona.

Istorija SPC i srpske kulture u Crnoj Gori je dobro poznata, naveo je srpski ministar kulture i informisanja.

– Ona je jedna od temeljnih odrednica tog prostora i smatramo da bilo kakav uplit dnevne politike u vezi sa tako osetljivim pitanjima treba izbegavati. Želim da verujem i nadam se da će zdrav razum pobediti – naglasio je Vukosavljević, koji se nedavno vratio sa Svete Gore, gde je boravio radi nadgledanja radova na obnovi Hilandara.

Kako je rekao, radovi na Hilandaru se odvijaju u skladu sa planom i programom.

Prema njegovim rečima, za ovu godinu ministarstvo kulture odvojilo je 80 miliona dinara za rekonstrukciju.

– Obnovljen je Beli konak, radi se na Dohiji i Igumenariji, znači, imamo ritam radova koji se potpuno poštuje – zaključio je Vukosavljević.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter