Izvor:
12.10.2016 u 00:44
0

SUTRA NA RAPORT KOD PREMIJERA: Vučić dočekuje šest ambasadora, sa jednim će biti verovatno burno zbog Trepće!

U Nemanjinu 11 sutra na sastanak dolaze šestorica ambasadora.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u sredu sa šest ambasadora, 24 časa nakon što se obratio javnosti povodom slučaja Trepča. Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, premijer će razgovarati s ambasadorima UAE, SAD, Grčke, Rumunije, Švajcarske i Poljske.

Sastanci će trajati od devet časova do 14 časova, a nakon svakog će biti prosleđena saopštenja.

Pre nego što se obratio javnosti, premijer Vučić je razgovarao sa britanskim ambasadorom Denisom Kifom.

Kif je uručio premijeru Srbije pismo premijerke Velike Britanije Tereze Mej u kojem mu želi uspeh u daljem sprovođenju ekonomskih reformi, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

– Ekonomske reforme i jačanje vladavine prava, borba protiv korupcije i izgradnja snažnih i nezavisnih institucija su od vitalnog značaja za budući prosperitet Srbije i njen put evropskih integracija, kao što je to i normalizacija odnosa sa Kosovom – napisala je premijerka Mej u pismu.

Kako se navodi u saopštenju, Tereza Mej je kazala i da se raduje jačanju odnosa dve države i saradnji, naročito “u nizu zajedničkih globalnih izazova, borbi protiv terorizma i ekstremizma”.

Ona je pozdravila pozitivnu ulogu Srbije tokom migrantske krize i ujedno čestitala Vučiću na izbornom uspehu i formiranju nove Vlade Srbije.

– Unapred se radujem saradnji sa Vama tokom mog premijerskog mandata – navela je ona u pismu.

Vučić i britanski ambasador Denis Kif sastanak su iskoristili i da razgovaraju o stuaciji u regionu, ali i o saradnji Srbije i Velike Britanije u okviru britanskog Fonda za dobro upravljanje, navodi se u saopštenju.

Telegraf.rs
Foto: Twitter/The Peninsula

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter