ŠARČEVIĆ: Vazduhoplovna akademija dobar primer za kvalitetno dualno obrazovanje!

 

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas Vazduhoplovnu akademiju u Beogradu u kojoj se učenici školuju  kroz jedanaest četvorogodišnjih obrazovnih profila po dualnom modelu.

„Ovo je najbolji primer kako dualni model obrazovanja može biti visoko kvalitetan. Učenike koji završe ove smerove čeka siguran i dobro plaćen posao. Srbija sada postaje zemlja koja je jako zanimljiva za avio industriju. Dolaze velike kompanije i postoji interes da ovakve škole prošire kapacitete“, rekao je Šarčević nakon obilaska škole.

 

On je rekao da je potrebno napraviti trenažni centar za obuku letača i za druge praktične vežbe koje se ne mogu raditi na simulatorima.
Direktor Vazduhoplovne akademije Goran Cvijović zahvalio je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na podršci.
On je rekao da duži niz godina ne postoji problem sa upisom u ovu školu i da za nju vlada veliko interesovanje.

 

 

„Broj kandidata na jedno mesto je od pet, devet, pa do 14 na jedno mesto zavisnosti od obrazovnog profila“, naveo je Cvijović.
Učenici se u ovoj školi školuju za dva područja rada saobraćaj i mašinstvo i obrada metala, kroz jedanaest četvorogodišnjih obrazovnih profila po dualnom modelu. Deo praktične nastave realizuje se kroz međunarodnu saradnju sa vazduhoplovnim školama iz Italije i Francuske. Učenici praktičnu nastavu imaju u Parizu i Kataniji, a istovremeno učenici iz Francuske i Italije svoju praksu obavljaju u Beogradu.

Happytv.rs
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Novajlije reality
13:55  Vesti
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:00  Provodadžija
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije reality