Izvor:
12.10.2016 u 02:42
0

PREMIJER LJUT NA EVROPSKU UNIJU: Ne pretimo nikom, ali…

Srbija je navikla na dvojne standarde i ne mislim da su Albanci sve ovo sami sproveli, rekao je premijer Srbije govoreći o odnosu Brisela prema slučaju Trepča.

Premijer Srbije je svojevremeno upitao zašto niko iz EU ne reaguje na oštar rečnik iz Hrvatske, a ovog puta su njega novinari pitali zašto "niko od partnera" iz Brisela ne reaguje na odluke Prištine o Trepči, kao i to za koji sto zvanični Beograd onda želi da sedne.

– Ne reaguju zato što smo mi mali partner. Pretpostavljam da neće ni reagovati, niti sam to očekivao. Oni bi reagovali da neću da odgovorim nekom novinaru iz neke kuće koju finansiraju EU, Rokfeler, Rotšildi… Na to bi reagovali, ali na ovo neće. Jesu li to dvojni standardi? Jesu, navikli smo na to, ali šta da radim, da uništim budućnost Srbije neću – rekao je Vučić.

Zatim je sugerisao da su prištinski političari imali podršku u donošenju spornih odluka o Trepči.

– Kao da sam ja idiot, pa mislim da su ovo Albanci sve sami sproveli. Čak i ako niko sa njima ovo nije smišljao, neko je dopustio da to urade. Slušajte, onaj ko misli da sam mnogo glup greši, toliko vidim. Ipak, interes Srbije mora da bude ispred svega drugog. Sedećemo za svakim stolom, imaćemo važne razgovore sa svakim iz Evrope, Amerike, Rusije i Kine – rekao je Vučić.

Tom prilikom najavio je i dolazak "jednog od najvećih evropskih lidera u Srbiji" za petnaestak dana.

– Ali mi na silu nešto da radimo, da pokazujemo mišiće, to nećemo. Nikome ne pretimo, ali neće niko silu da pokazuje na Srbiji i srpskom narodu. Ako to neko hoće, plašim se da će zube da polomi – rekao je Vučić.

B 92
Foto: twitter/ brzotacnojasno

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter