Izvor:
24.06.2019 u 16:14
0

VUČIĆ U BORČI: „Nećemo samo da šminkamo, napravićemo kanalizacionu mrežu!“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić neplanirano je danas popodne posetio građane Borče, u opštini Palilula, koji su pretrpeli štetu od nevremena koje je juče popodne pogodilo Beograd i najavio gradnju kanalizacione mreže u naseljima na levoj obali Dunava.

Vučić je rekao da je naložio hitnu izradu projekta, a da bi kanalizacija trebalo da bude završena za godinu i po dana od početka radova.

Predsednik je tokom obilaska Popove bare u Borči rekao da je svima država kriva, da ima odgovornosti i države, te da za 70 godina tu nije napravljena kanalizacija, ali je ukazao da i građani moraju imati svest o tome da ne smeju da bacaju smeće u odvodne kanale i da grade na njima nelegalne objekte.

Vučić je naglasio da država ne želi da se bavi "šminkanjem" time što će ispumpati vodu i uraditi neke radove, već da će umesto toga situacija biti rešena kako treba – izgradnjom kanalizacije u Ovči, Borči, Kotežu i Krnjači.

Predsednik je rekao da će to koštati oko 80 miliona evra i da će radovi početi već krajem februara ili početkom marta.

– Ovo je najniža tačka u Borči, ima mnogo toga što je ljudski faktor, a država je svima kriva i to je najlakši odgovor svima – rekao je Vučić.

Kako je rekao, suština je da se izgradi i da kasnije građani vode računa o tome, a ne da zapušavaju smećem odvode.

Ukazao je da je je autoput bio poplavljen, jer više od sat vremena nije bilo struje i crpne stanice nisu mogle da ispumpaju vodu.

On je naglasio da je reč o prirodnoj nepogodi i da se to dešava i u drugim zemljama, gde su građani bez struje, na primer, u Nemačkoj bili 10 puta više, a u SAD i 20 puta više nego što se kod nas događa.

Sudarila su se dva aviona u Nemačkoj, a, primetio je, ne daj bože da je to bilo kod nas jer bi i onda neki rekli da je država kriva.

Građanima Borče, koji su, inače, od jutros tražili preko pojedinih medija da dođe neko najodgovorniji da vidi šta im se dogodilo, izgleda da je laknulo samim tim što je predsednik došao da ih obiđe, bar sudeći po komentarima, poput rečenice jednog meštanina – "predsedniče, što mi je drago što smo vas videli uživo", "znamo da ste zauzeti, hvala što ste došli", "samo da vam kažemo šta se radi…".

Vučić je zamolio okupljene da prenesu komšijama da je apelovao da se odgovorno ponašaju, da ne betoniraju odvodne kanale, a da se ne može sprečiti elementarna nepogoda, da se ne diže odgovonost i ne preteruje, da ne bude "komarci grizu kao tigrovi" i slično.

U Borči su inače od jutros ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju koje vrše dezifenkciju poplavljenog terena, kao i vatrogasne ekipe koje ispumpavaju vodu iz dvorišta.

Popovu baru su sa predsednikom obišli predstavnici gradskih vlasti.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter