BRNABIĆ: Vlada Srbije iz tekuće budžetske rezerve je izdvojila novac ! (FOTO)

 

 

Zrenjaninci bi u septembru konačno mogli da dobiju zdravu pijaću vodu, ako, analize koje do tada budu sprovedene, a tokom isporuke, koja će ponovo početi sredinom jula, pokažu da je voda ispravna.

To je zaključak današnjeg sastanka predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima gradske vlasti, investitora i građana. 

Sastanku su sve vreme prisustvovali i mediji, jer je njegova osnovna ideja, kako je premijerka objasnila, bila da budu postavljena sva pitanja u vezi sa pijaćom vodom u Zrenjaninu, koja muče građane u prethodnih 15 godina. 

Pogon prečistača vode u Zrenjaninu u aprilu je, nakon četiri meseca rada, stao zbog nakupljenog mulja i nečistoće u filteru. 

-Ovo je lokalno pitanje, ali je Vlada Srbije iz tekuće budžetske rezerve izdvojila novac kako bi ovo postrojenje počelo da radi. Izmenili smo i zakon da bi investitor mogao da počne da prečišćava vodu. Poslednji rok koji je dat je od 15. do 20.juna, ali zbog nekih membrana, opreme, sad je taj rok opet produžen na 10. jun-rekla je premijerka.

Ona je istakla da je upravo zbog dodatnih produženja rokova odlučila da dođe u Zrenjanin, da čuje sva pitanja koja predstavnici građana imaju da postave i njoj i investitorima i predstavnicima ministarstava. 

Niko, kaže Brnabić, ne želi da beži od bilo kojeg pitanja. 

-Postavite pitanje koje god želite da postavite, jer ovo je parekselans tema koja je najvažnija za građane Zrenjanina. Ne bežimo od problema, od toga da se rokovi pomeraju, ali je isto tako važno da građani znaju šta radimo- rekla je premijerka. 

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro