Vanredna situacija proglašena na delu opštine Palilula ...Elementarne nepogode najveću štetu donele ovim naseljima...(FOTO)

 

Predsednik GO Palilula od 24. juna, doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije te gradske opštine i ona odmah stupa na snagu.

Na osnovu predloga Štaba za vanredne situacije na teritoriji GO Palilula i procene da je deo teritorije opštine ugrožen nastankom vanredne situacije - poplave, zbog obimnih padavina koje su počele 23. juna, čime su ugroženi životi i zdravlje ljudi i životna sredina, proglašava se vanredna situacija na delu teritorije Gradske opštine Palilula

Vanredna situacija proglašena je u naseljima Borča, Ovča, Krnjača, Kotež i Padinska Skela, zbog elementarne nepogode, navodi se u saopštenju GO Palilula.

Zadužuje se Štab za vanredne situacije na teritoriji Gradske opštine Palilula da bude u neprekidnom zasedanju, da organizuje obavljanje poslova shodno Zakonu o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju u vanrednim situacijama i da angažuje osposobljena pravna lica i druge organizacije u sistemu zaštite i spasavanja.

Pravna lica, nadležne službe, javna preduzeća i drugi, dužni su da sprovode Odluke koje će donositi Štab za vanredne situacije radi sprovođenja mera zaštite i spasavanja ugroženog stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara, životinja, a u cilju ublažavanja posledica elementarne nepogode, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor:B92
Foto:YouTube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro