POPOVIĆ: Ako se odreknemo Kosova, izgubićemo čast!

Ministar Nenad Popović danas je izjavio je danas da se svima mora poslati jasna poruka da je celo Kosovo Srbija i da se za njega moramo boriti na svakom mestu i u svakom trenutku, kako je kazao, odlučno, mudro, nepokolebljivo, sa našim prijateljima u svetu.

- Ako se danas odreknemo Kosova, ako na bilo koji način njime pokušamo da trgujemo, zbog lažnih obećanja moćnika današnjeg sveta, izgubićemo čast, odreći se sebe, a narednoj generaciji Srba nećemo ostaviti ni uzor ni prostor da jednom povrati okupirano Kosovo - naveo je Popović u izjavi za javnost uoči Vidovdana.

Popović je ocenio da se u ovom vremenu, kada na Srbiju vrše ogroman pritisak da se odrekne Kosova, da ga prizna u ovom ili onom obliku, kada proganjaju naš narod, prete mu nasiljem i glađu, moramo ponovo inspirisati vidovdanskom etikom da nema popuštanja kada je u pitanju suština i smisao postojanja našeg nacionalnog bića.

- Uoči svakog Vidovdana mi Srbi moramo da se setimo dubokog smisla Lazareve odluke da brani državu i nacionalnu slobodu, bez obzira na težinu izazova i pretnji koje su u teškim trenucima stajali pred njim i pred narodom - navodi Popović i dodaje da ne postoji viša vrednost za Srbe od nacionalne i državne slobode i od čuvanja obraza, časti i dostojanstva u najtežim iskušenjima u kojima možemo da se nađemo kao narod.

- Za nas Srbe sloboda i čast su neraskidivo povezani - kaže Popović i ocenjuje da je Lazar na Kosovu duboko znao da ako i privremeno, usled snage neprijatelja, izgubimo slobodu, a sačuvamo borbom našu čast i dostojanstvo, oni će kao svetli primeri podstaći naredne generacije Srba da u nekim novim i boljim okolnostima povrate otetu slobodu, državu i teritorije, što se i dogodilo.

Prema njegovim rečima, časna borba za slobodu i nezavisnost, koja ne mora uvek biti oružana, već često biva i diplomatska, zalog su osvajanja i čuvanja slobode i nezavisnosti.

- Zbog toga, na ovaj Vidovdan, moramo svima da pošaljemo jasnu poruku da je celo Kosovo Srbija. To su granice oko kojih nema kompromisa ako želimo da ostanemo Lazarev, vidovdanski narod - zaključio je Popović.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto; Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro