Izvor:
13.10.2016 u 19:01
0

SARADNJA SRBIJE I INDIJE: Ljajić i Sing potpisali sporazum o IT sektoru

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i državni ministar Indije Đitandra Sing potpisali su danas u Beogradu bilateralni Sporazum o saradnji dve zemlje u oblastima informacionih tehnologija i elektronike.

Kako je saopštilo Ministartsvo trgovine, cilj Sporazuma je uspostavljanje institucionalnih odnosa dve zemlje u toj oblasti, kao i podsticanje privrednih subjekata i IT kompanija iz Srbije i Indije na međusobnu saradnju.

Sporazum predviđa i početak naučno – istraživačke saradnje u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija, realizaciju zajedničkih projekata, kao i organizovanje tehničkih izložbi, sajmova i razmenu ekspertskih poseta.

Ljajić i Sing su se saglasili da postoji veliki prostor za unapređenje turističke razmene dve zemlje, pa je dogovorena aktivnija saradnja nacionalnih turističkih organizacija u cilju organizovanije promocije oba tržišta i uspostavljanja čvršćih veza između turoperatera iz Srbije i Indije.

Blic.rs
Foto: Đ: Kojadinović

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter